Zebra due

Zebra Dove også kendt som Barred Ground Dove, er en fugl af due familien Columbidae, indfødte til Sydøstasien. De er små fugle med en lang hale. De er overvejende brunlig-grå farve med sort-hvide spærring. De er kendt for deres behagelige bløde, staccato kurrende opkald.

Taksonomi

Zebra Dove er tæt knyttet til Peaceful Dove af Australien og New Guinea og Barred Dove i det østlige Indonesien. Disse to blev klassificeret som underart af Zebra Dove indtil for nylig og navnene Peaceful Dove og Barred Dove blev ofte anvendt på hele arter.

Habitat og rækkevidde

De indfødte vifte af arterne strækker sig fra det sydlige Thailand, Tenasserim, Peninsular Malaysia og Singapore til de indonesiske øer Sumatra og Java. Det kan også være hjemmehørende i Borneo, Bali, Lombok, Sumbawa, og de filippinske øer.

Zebra Dove er populær i fangenskab og mange bestande er dukket op uden for dens native interval på grund af fuglene flygter eller bliver bevidst frigivet. Det kan nu findes i det centrale Thailand, Laos, Borneo, Sulawesi, Hawaii, Tahiti, Ny Kaledonien, Seychellerne, Chagos Archipelago, Mauritius, Réunion og Saint Helena.

Det lever krat, landbrugsjord og åbent land i lavlandet og er almindeligt ses i parker og haver. Fældefangst for cagebird industrien har ført til at de bliver sjældne i dele af Indonesien, men i de fleste dele af sit sortiment er det almindeligt. Zebra Doves er blandt de mest udbredte fugle i nogle steder som Hawaii og Seychellerne.

Beskrivelse

Fuglene er små og slanke med en lang, smal hale. De upperparts er brunlig-grå med sort-hvid spærring. De underparts er rosa med sorte bjælker på siderne af halsen, brystet og maven. Ansigtet er blågrå med nøgne blå hud omkring øjnene. Der er hvide spidser til halefjer. Unge er mattere og lysere end voksne. Zebra Doves er 20-23 centimeter i længden med et vingefang på 24-26 cm.

Deres opkald er en serie af bløde, staccato kurrende noter. I Thailand og Indonesien, fuglene er populære som kæledyr på grund af deres opkald og cooing konkurrencer afholdes for at finde fuglen med den bedste stemme. I Indonesien denne fugl kaldes perkutut. I Filippinerne de er kendt som batobatong katigbe og kurokutok, onomatopoeic til deres opkald. De er også kendt som tukmo i filippinsk, et navn også givet til Spotted Dove og andre vilde duer.

Fodring

Zebra Dove feeds på små græs og ukrudtsfrø. De vil også spise insekter og andre små vanddyr. De foretrækker at fouragere på bar jord, kort græs eller på veje, scurrying omkring med gnaver-lignende bevægelse. I modsætning til andre duer, de fouragere alene eller i par. Deres farve camouflerer dem vidunderligt mod jorden. I Hawaii og Seychellerne de kommer til hoteller, restauranter og endda folks huse til foder på krummer og stykker brød rundt udendørs borde.

Reproduktion

I sin hjemegn yngletiden er fra september til juni måned. Hannerne udfører en frieri skærm, hvor de bøjer og COO samtidig øge og sprede halen. Reden er en simpel platform af blade og græsstrå. Det er bygget i en busk eller et træ eller nogle gange på jorden. En eller to hvide æg er lagt, og inkuberes af begge forældre i 13 til 18 dage. Den unge forlader reden inden for to uger, og kan flyve godt efter tre uger.

  0   0
Næste artikel Ekron

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha