Wildlife Kina

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Maj 16, 2016 Jørgen Teller W 0 142

Kinas enorme og varieret landskab er hjemsted for en dyb sort og overflod af dyreliv. Som én af 17 megadiverse lande i verden, Kina har, ifølge en foranstaltning, nogle 7.516 arter af hvirveldyr, herunder 4.936 fisk, 1.269 fugl, 562 pattedyr, 403 krybdyr og 346 paddearter. Med hensyn til antallet af arter, Kina rangerer tredje i verden i pattedyr, ottende i fugle, syvende i krybdyr og syvende i padder. I hver kategori, Kina er den mest biodiversitet land uden for troperne.

Mange arter er endemiske for Kina, herunder landets mest berømte dyrearter, kæmpen panda. I alt omkring en sjettedel af pattedyrarter og to tredjedele af paddearter i Kina er endemiske til landet.

Dyreliv i Kina deler levested med og bære akut pres fra verdens største bestand af mennesker. Mindst 840 dyrearter trues, sårbare eller i fare for lokal udryddelse i Kina, primært som følge af menneskelig aktivitet såsom ødelæggelse af levesteder, forurening og krybskytteri til mad, pels og ingredienser til traditionel kinesisk medicin. Truede dyreliv er beskyttet ved lov, og som fra 2005, landet har over 2.349 naturreservater, der dækker et samlet areal på 149.95 millioner hektar, omkring 15 procent af Kinas samlede areal.

Pattedyr

Primater

Ud over verdens største bestand af homo sapiens, Kina er også hjemsted for en halv snes andre primatarter herunder gibbonaber, makakaber, blade aber, grå langurs, irettesættelse-næse aber og lorises. I modsætning til mennesker, som nummer over 1,3 milliarder, de fleste af Kinas øvrige primater er truede.

Et par af vestlige hoolock gibbonaber. Kvindelige foran. En kvindelig lar gibbon

Bortset fra mennesker, de eneste andre indfødte aber er gibbonaber, som er mindre aber, der lever i træerne svinge fra grene med lange arme. På jorden, er de tobenet, i modsætning til aber, der kryber på alle fire. Gibbons kan genkendes af deres høje opkald. Parring par kan synge duetter.

Hainan sort crested gibbon er blandt de sjældneste og mest truede aber. Endemiske for øen Hainan, der er færre end 20 individer tilbage i Bawangling National Nature Reserve. Ligesom mange andre gibbonaber, mandlige Hainan sort crested gibbons er sorte i farven, mens hunnerne er gyldenbrune. Den østlige sort crested gibbon er næsten lige så sjældne med kun 20 eller så i Guangxi Zhuang Autonome Region sammen med 30 i nabolandet Vietnam. Omkring 99% af denne abe levested i Kina er blevet tabt.

Den sorte crested gibbon findes på tværs af en større skår af det sydvestlige Kina. Yunnan lar gibbon, en underart af den lar eller hvid-hånds gibbon, kan være udryddet i Kina. Dyret var sidst observeret af zoologer i 1988 og sin opfordring blev senest hørt af lokalbefolkningen i 2002. En undersøgelse i november 2007 i Nangunhe National Nature Reserve gav ingen tegn på dette gibbon. Den nordlige hvide kinder gibbon er næsten uddød i ørkenen i det sydlige Yunnan, hvor de jages af lokale folk som charme af held og lykke og for deres knogler, som er lavet i vævning instrument og spisepinde. Som i 2008 blev en fangenskab befolkning på otte nordlige hvide kinder gibbons bor i Mengyang naturreservat. To af de personer blev løsladt i naturen, men stadig påberåbt turister til mad. Den østlige hoolock gibbon, som er kendetegnet ved hvide totter af hår over øjenbrynene, findes i det vestlige Yunnan, langs grænsen til Myanmar. Den vestlige hoolock gibbon kan findes i det sydøstlige Tibet. Alle gibbons i Kina er klasse I beskyttede arter.

De mest almindeligt fundet aber i Kina er makakaber, som har overdimensionerede kinder til at gemme mad og bor i store tropper. Rækken af ​​Rhesus eller fælles makak strækker sig fra så langt nordpå som Taihang Mountains i Shanxi og ned til Hainan. Tibetanske makakaber ses ofte på seværdigheder såsom Mount Emei og Huangshan. Stumphalet makakaber har forskellige røde ansigter og lever i hele det sydlige Kina. Den Formosan Rock makak er endemisk til Taiwan. Assam makakaber findes i højere elevation områder i det sydlige Tibet og sydvest, og den nordlige svine-tailed makak i Yunnan.

Tibetansk makak i Emei Shan Rhesus makak på Qianlingshan uden Guiyang En alpha mandlige stumphalet makak spiser som andre medlemmer af hans tropper ure Formosanske rock-makakaber på Taipei Zoo. nordlige pig-tailed makak

Makakaber er klasse I beskyttede arter i Kina, men deres antal er faldet kraftigt. Monkey hjerne er en delikatesse i dele af Guangxi og Guangdong, og makakaber ofte jages for mad. De Monpa og Lhoba folk i det sydlige Tibet spise Assam makakaber. Fra 1998 til 2004 steg antallet af Rhesus makakaber i Kina faldt fra 254.000 til omkring 77.000. I samme periode, den tibetanske makak befolkning faldt med 83% fra omkring 100.000 til kun omkring 17.000.

Irettesættelse-næse aber er dette navn, fordi de har kun næsebor og næsten ingen næse. Fire af de fem arter i verden er fundet i Kina, herunder tre, der er endemiske. Alle bor i bjergrige skove ved forhøjelser af 1,500-3,400 m over havets overflade. Den gyldne irettesættelse-næse abe er mest berømte og mest udbredte, med underarter i Sichuan, Hubei og Shaanxi. Den grå irettesættelse-næse abe er den mest truede, med omkring 700 personer, der kun findes i Guizhou. Den sorte irettesættelse-næse abe har omkring 1.700 personer, der bor i 17 identificerede grupper i Yunnan og østlige Tibet. En lille population af Myanmars irettesættelse-næse abe blev fundet i det vestlige Yunnan i 2011.

François 'langurs udjævnede langur.

Andre gamle verden aber i Kina omfatter François 'langur, hvid-ledes langur, Phayre s blad abe, udjævnede langur og Shortridge s langur, som samlet kategoriseres som lutungs og Nepal grå langur, hvilket betragtes som en sand langur. Alle disse arter er truede. Lutungs, også kaldet blade aber, har relativt korte arme, længere ben og lange haler sammen med en hætte af hår over deres øjne. François 'langur findes kun i det sydvestlige Kina og det nordlige Vietnam. Rækken af ​​den hvide-ledes langur er meget mindre kun i det sydlige Guangxi og Cat Ba Island i Vietnam. Phayre s blad abe er hjemmehørende i Yunnan og en større skår af Indokina. De udjævnede og Shortridge s langurs bor langs Yunnan-Myanmar grænsen. Nepal grå langur er større end lutungs og fandt i det sydlige Tibet.

Pygmy langsomme Loris på Duke Lemur center Bengal langsom Loris.

Ud fra følgende betragtninger menneskeaber og aber er grupperet som aber, lorises tilhører en gruppe af mere primitive primater kendt som halvaber. Blandt andre forskelle, de fleste halvaber har fugtige næsebor som katte og hunde, der forbedrer deres lugtesans, mens aber har en enkel, "tør næse." Lorises har store øjne, små ører, lever i træer og er aktive om natten. Pygmæ langsomme Loris og Bengal langsomme Loris er begge fundet i det sydlige Yunnan og Guangxi og er klasse I beskyttede arter.

Kødædere

Katte

Kinas store kat arter omfatter tigeren, leopard, sneleopard og overskygges leopard.

Tigeren er en af ​​de 12 dyr i den kinesiske stjernetegn, og indtager en fremtrædende plads i kinesisk kultur og historie. Tiger knogler er anvendt i traditionel kinesisk medicin og tiger pels anvendes til dekoration. Dyret er sårbar over for krybskytteri og tab af levesteder. Fire tiger underarter er hjemmehørende i Kina. Alle er kritisk truet, beskyttes og leve i naturreservater.

Den sibiriske tiger, den største af alle katte, der findes i det nordøstlige, langs grænsen til Rusland og Nordkorea. Det Sydkinesiske tiger er en endemisk underart, hvis levested er nu begrænset til bjergområderne i Jiangxi, Hunan, Guangdong og Fujian. Et par indokinesisk tiger er kendt for at leve i Yunnan, hvor seks naturreservater er blevet etableret for at beskytte. Som i 2001 blev en lille befolkning på 8-12 bengalske tigre findes i Medog Nature Reserve i det sydlige Tibet. En femte tiger underarter, Det Kaspiske tiger, blev sidst set i Manasi floden bækkenet af Xinjiang Uighur Autonome Region i 1960'erne, og er nu uddøde.

North China Leoparder Sneleopard overskygges leopard

Leoparden er mere udbredt på tværs af Kina, men begrænset til fragmenterede områder. Den nordlige Kina leopard, en underart der betragtes truet og beskyttet af staten, er endda fundet i bjergene omkring Beijing. Amur leopard leopard findes i Jilin langs grænsen til Rusland og Nordkorea og indokinesiske leopard i det sydlige Kina. Rækken af ​​sneleopard strækker sig over Himalaya, Tibetanske Plateau, Karakorum-bjergene, og Tian Shan i det vestlige Kina. Den overskygges leopard, den mindste af de store katte, der findes i skovområder over den sydlige halvdel af landet under Qinling Mountains. Det blev lokalt uddøde i Taiwan i 1972.

Kinesiske bjerg kat vildkat Europæisk los

Mindre katte i Kina omfatter den asiatiske gyldne kat, kinesisk bjerg kat, jungle kat, wildcat, manul, marmoreret kat, leopard kat, fiskeri kat, og europæisk los. Af disse den kinesiske bjerg katten er endemisk til Sichuan, Qinghai, Ningxia og Shaanxi. Flere mindre kat arter, herunder leopard kat og los jages eller fanges for deres pels. Den asiatiske gyldne kat er jaget for sine knogler, der anvendes som en erstatning for tiger og leopard knogler i traditionel kinesisk medicin.

Hver kat arter undtagen leopard kat og marmoreret kat er beskyttet af staten.

Asian gyldne kat fiskekat Pallas kat leopard kat junglekat

Wolf, Dhole, ræv

Den canidae familien har flere medlemmer i Kina, herunder den grå ulv, Dhole, rød ræv, corsac ræv, tibetansk sand ræv og vaskebjørn hund. Den grå ulv, den største af de canids, har to underarter i Kina den eurasiske ulv, som findes på tværs af Xinjiang, Indre Mongoliet og Heilongjiang i den nordlige udkant af landet, og den tibetanske ulv, der bor på det tibetanske plateau. Nogle af de tidligste hunde kan have været tæmmet i Østasien, og flere kinesiske hunderacer, herunder shar-pei og chow chow er blandt de ældste i form af DNA-lighed til den grå ulv. Den dhole er nært beslægtet med sjakaler og prærieulve og fundet i hele landet. Den røde ræv, den største ræv arter, kan findes i alle dele af Kina, bortset nordvest. Den corsac ræv findes i det nordøstlige Kina og den tibetanske sand ræv i Tibet, Qinghai, Sichuan, Gansu og Yunnan. Den vaskebjørn hund, en af ​​de få canids, der kan klatre træer, er hjemmehørende i det østlige og nordøstlige Kina.

Eurasiske grå ulv Dhole Corsac ræv mårhund

Ræve og mårhunde opdrættes for deres pels. Så mange som 1,5 millioner ræve og omkring det samme antal mårhunde blevet rejst på kinesiske gårde i 2004.

Pandaer, bjørne

Kæmpen panda, måske Kinas mest berømte dyrearter, bor i seks pletter af highland dale af Min, Qionglai, Liang, Daxiangling, Xiaoxiangling og Qinling Mountains i den øvre Yangtze-floden bækkenet, som er spredt over 45 amter i Sichuan, Gansu og Shaanxi. Kun omkring 1.600 bor i naturen sammen med omkring 300 i fangenskab i kinesiske avlscentre og zoologiske haver. Dyret er sjælden og undvigende. Selvom klassificeret som et rovdyr, den gigantiske panda kost er over 90% bambus. Dens sorte og hvide farve giver en grad camouflage i de tætte skove, men det voksne dyr har ingen naturlige rovdyr. Kæmpepandaer er notorisk vanskelige at opdrætte; de har korte parring perioder og føder kun en eller to unger om året. Kæmpen panda cub er den mindste baby, sammenlignet i forhold til forældrene, nogen placenta pattedyr. Kæmpen panda anses for at være en national skat, og er en truet art, der er beskyttet af staten. Siden 1970'erne har kæmpepandaer fået eller udlånes til udenlandske zoologiske haver som gestus af diplomatisk goodwill.

Andre mere almindelige bjørne i Kina omfatter den asiatiske sortbjørn og den brune bjørn som findes i store dele af landet. Underarter af den brune bjørn omfatter Himalaya brune bjørn og den tibetanske blå bjørn i Tibet, og Ussuri brune bjørn i Heilongjiang. Solen bjørn findes i Yunnan. Bjørne, især sorte bjørne, er også rejst i fangenskab for at høste deres galde til brug i traditionel kinesisk medicin.

Den røde panda, som i modsætning til den gigantiske panda er ikke en bjørn, men en slægtning af væsel familien, er fundet i Sichuan og Yunnan.

Civet, desmerdyr

Den civet familie af små lodne pattedyr, der lever af frugter, insekter og gnavere har mange medlemmer i hele det sydlige Kina.

Den maskerede palme civet betragtes som en delikatesse og jages og opdrættet. I 2003 blev det coronavirus, der forårsagede SARS-epidemien spores tilbage til maskeret palm desmerkatte. Flere større desmerkatte såsom store plettede civet, Malayan civet og store indiske civet også jages og fanget for deres kød. Den lille indiske civet er fanget og opdrættet til at høste moskus, der bruges til at lave parfume og traditionel kinesisk medicin. Andre desmerkatte arter omfatter den asiatiske palme civet, små-tandede palme civet og Owston håndflade civet.

Også i civet familie er den plettede linsang og binturong, som også er kendt som bearcat. Det Binturong, som er almindelige i det sydøstlige Asien, findes også i det sydlige Yunnan. Den plettede linsang sortiment strækker sig fra Tibet til Guangdong. Disse to arter sammen med de store og små indiske desmerkatte, er klasse II beskyttede arter.

Binturong Maskeret palme civet Lille asiatisk desmerdyr

Mongoose tilhører en familie tæt knyttet til civets. I Kina, anses de nyttedyr, fordi de spiser gnavere og slanger, der anses for at være skadedyr. Mongoose har immunitet fra slangegift. Både den lille asiatiske desmerdyr og krabbe-spiser desmerdyr findes i det sydlige Kina, Hainan og Taiwan.

Odder, grævling, væsel, mår, jærv

zobel husmår gul-throated mår

Den største familie af kødædende pattedyr hører til oddere, grævlinger, væsler, Martens og jærv, som alle findes i Kina. Alle disse mårfamilien er korte, lodne dyr med korte, afrundede ører og tyk pels, men de adskiller sig markant i størrelse, vane og levesteder.

Den zobel, en art af mår, er værdsat for sin fine pels, som sammen med ginseng og hjortetak fløjl, er kendt som "tre skatte af Manchuriet." Den zobel er fundet i Manchuriet og Altai-regionen i det nordlige Xinjiang. Den husmår af vestlige Kina og gul-throated mår af det sydlige Kina er tæt forbundet med zobel.

Den sibiriske væsel, kendt lokalt som "gule Rat Wolf," er den mest almindelige væsel i Kina. Det findes i hele Kina Korrekt og Manchuriet, og er kendt for at stjæle fjerkræ fra landmænd, men hjælper med at kontrollere den gnaver befolkning. Hår fra halen af ​​den sibiriske væsel bruges til at gøre blæk børste til traditionel kinesisk kalligrafi. Andre væsel arter omfatter de brud og stoat i nord, gul-bellied væsel og back-stribede væsel i syd, og mountain væsel i vest. Steppe ilder er større end den sibiriske væsel og fandt hele det nordlige Kina.

Sibirisk væsel hermelin brud steppe polecat bjerg væsel

På kinesisk er jærv kaldes "zobel bjørn", fordi det er større end en zobel og mindre end en bjørn og ligner både dyr. Dyret bor i huler og huler, som de ikke grave, men tage fra andre dyr som bjørne, ræve og Bobak murmeldyr. Wolverines er hård væsener, som vil kæmpe bjørne og ulve til mad. De findes i Greater Khingan sortiment af Heilongjiang og Indre Mongoliet og Altai-bjergene i det nordlige Xinjiang, og antal kun omkring 200.

wolverine Europæiske odder Asiatisk dværgodder Glat-belagt odder

Den europæiske odder er fundet i store dele af Eurasien og Kina. Det er næsten uddød på Taiwan selvom nogle er blevet fundet på øen Kinmen, ud for kysten af ​​Fujian. Den asiatisk dværgodder er den mindste odder arter og bor i mangrove og ferskvand sumpe i det sydlige Kina og Taiwan. Den glatte-coated odder er begrænset til dele af Yunnan og Guangdong.

Ligesom zobel og mår, er odder pels også brugt make tøj. Sables og jærv er klasse I beskyttede arter. Martens og oddere er klasse II beskyttede arter.

Badgers har karakteristiske hvide striber på deres ansigter med én lang stribe, der strækker sig fra næse til hale. Den asiatiske grævling findes i hele Kina Korrekt og den østlige Himalaya. Den hog grævling har en gris-lignende snude og har en lidt mindre område end den asiatiske grævling. Ferret-grævlinger er de mindste grævlinger og to arter lever i Kina. Den kinesiske ilder-grævling findes over store dele af det sydlige Kina syd for Yangtze-floden og den burmesiske ilder-grævling langs Yunnan grænse til Laos og Vietnam.

Sæler, søløver

Sæler og søløver klassificeres også som kødædere, og er delt mellem earless eller sande sæler og eared sæler. Ægte sæler ikke har ører og kan ikke få deres hind svømmefødder nedenunder deres organer til at kravle. Eared sæler, som omfatter søløver, derimod, har udstående ører og kan "walk" med alle fire lemmer på land.

plettede sæl nordlige pels sæl stjernernes søløve

Sande sæler i Kina omfatter remmesæl, som findes langs kysten af ​​Zhejiang, Fujian og Guangdong i øst og Sydkinesiske Hav, ringsælen i den Gule Hav, og plettede sæl, som primært findes i Bohai-bugten og nordlige Gule Hav, men er set så langt sydpå som Guangdong. Alle sæler er klasse II beskyttede dyr. Søløver har klasse I beskyttelse.

Den plettede sæl er den eneste sælart, der yngler i Kina. Dens ynglepladser findes langs kanten af ​​Liaodong Bay i Bohai-bugten, herunder flodmundingen ved mundingen af ​​Shuangtaizi River nær Panjin og Changxing Island nær Dalian. Dyret fødekilde for sin pels og kønsorganer, som bruges til at lave et afrodisiakum. Den habitat er også blevet beskadiget af landvinding, fiskeopdræt, og petroleum udvikling. En sydkoreansk ngo har forsøgt at øge den offentlige bevidsthed og støtte til beskyttelse af sæler i Kina, Nordkorea og Sydkorea. Beskyttelse stationer er sat op til at overvåge ynglepladserne og myndigheder dyreliv beskyttelse kompensere fisker, der drejer i levende sæler fanget i deres net. I april 2011 blev opførelsen af ​​en udtrykkelig motorvej langs kysten standset på grund af dens negative indvirkning på forseglingen grobund.

Den nordlige pels sæl, en øresæler, lejlighedsvis vises ud for kysten i det østlige og sydlige Kina og det sydlige Taiwan. Den største af de eared sæler er steller søløver, der bor primært i Arktis, men ses også langs Gule Hav i Jiangsu og Bohai-bugten i Liaoning. Den japanske søløve, der uddøde i 1974, engang beboet det Gule Hav og Bohai-bugten. Dyret blev betragtet som en underart af den californiske søløve indtil 2003, da taksonomer omklassificeret det som en særskilt art. Sydkorea har foreslået en fælles indsats med Nordkorea, Rusland og Kina til at genindføre Californien søløver til vandet i det nordøstlige Asien.

Hvaler, delfiner, marsvin

Den hvaler rækkefølge hvaler, delfiner og marsvin, som har de bedst tilpassede pattedyr for vandlevende organismer, er bredt fordelt mellem bardehvaler og tandhvaler. Tooth hvaler er yderligere opdelt i delfiner, flod delfiner, marsvin og andre sande tandhvaler, såsom kaskelothval. Kina har CETACEA arter, der lever i både ferskvand og havet. Den næsten uddøde Baiji delfin og kinesisk hvide delfin er klasse I beskyttede arter. Alle andre hvaler i Kina er klasse II beskyttede arter.

Baiji delfin

Den Baiji delfin, også kendt som Yangtze delfin eller den kinesiske Floddelfiner, er en kritisk truede og muligvis uddøde arter af ferskvand delfin kun findes i Yangtze-floden i det centrale Kina. Den voksne mandlige Baiji vokser til 2,5 meter i længden og vejer 230 kg. Hunnerne er mindre ved 2,1 meter og 125 kg. Det har en hvid bug, og kan skelnes fra det grå finless marsvin, der også lever i Yangtze. Den Baiji har dårligt syn og er afhængig af sonar til navigation. Det kan svømme op til 60 km / t og leve over 20 år.

Baiji delfin illustrationer Baiji delfin reserver

Den Baiji delfin vane historisk dækkede meget af Yangtze-floden og dens bifloder og søer, fra Yichang til Shanghai. Det er nævnt i historiske optegnelser går tilbage 2000 år. Ifølge legenden, den Baiji delfin er reinkarnationen af ​​en prinsesse og kaldes "Goddess of Yangtze." Så sent som i 1950'erne, var der så mange som 6.000 Baiji delfiner i Kina, men deres antal faldt til de hundredvis af 1980'erne under 100 i 1990'erne og færre end et dusin siden 2000.

Yangtze-floden opland er et af de tættest befolkede områder i Kina og resten af ​​verden. Floden, Kinas længste, er også en vigtig motorvej for skibe. Vand og støjforurening, kommercielt fiskeri, og store propellars af skibe er alle de store trusler mod Baiji. Byggeriet af Gezhouba Dam i 1970'erne og de tre slugt Dam i 1990'erne blokeret adgangen for delfinerne opstrøms, ændret den sæsonmæssige strøm af floden, og gjort det muligt store oceangoing skibe til at sejle på floden. I 1997, en undersøgelse af floden fundet kun 13 Baiji. En kinesisk-schweiziske fælles undersøgelse af floden fra Yichang til Shanghai i 2006 fandt ingen dyr og erklærede de arter, være funktionelt uddød, det vil sige, selv om nogle få individer fortsatte med at overleve, deres antal er for få til at reproducere. I 2007, bosiddende i nærheden af ​​Tongling i Anhui provinsen videofilmet en Baiji delfin springer fra floden fire gange. Den sidste observation bekræftes af zoolog var i 2004, da et dødt Baiji delfin skyllet i land nær Nanjing.

Naturreservater for at beskytte Baiji delfin blev etableret langs Yangtze i Hunan, Hubei og Anhui provinsen, sammen med observation og fangenskab centre. Den længste levende Baiji delfin i fangenskab, Qiqi, boede i et delfinarium i Wuhan fra 1980 til 2002. Tian-e-Zhou Oxbow Nature Reserve, skabt ud af en oxbow bøjning i Yangtze er designet som et opdræt i fangenskab område for Baiji . Én Baiji blev sendt dertil i 1995, men døde i 1996. Reserven er nu en grobund for finless marsvin.

finless marsvin

finless marsvin

Den finless marsvin er et havpattedyr relateret til delfiner og hvaler, der lever på lavt vand langs hele kysten i Asien fra Den Persiske Golf til Japan. En ferskvands underart bor i Yangtze, Gan og Xiang Rivers. I modsætning til delfiner, de mangler en rygfinne. Ferskvand marsvin står over for samme trussel som Baiji. I april 2012, blev der tolv fundet døde i Dongtingsøen i et spænd på 44 dage. Som i 2012, Tian-e-Zhou Oxbow Nature Reserve havde omkring 40 finless marsvin med en anden 85 i Dongtingsøen og 300-400 i Boyang Lake. Ferskvand finless marsvin, en klasse II beskyttede arter, er sjældnere end den gigantiske panda.

Kinesisk hvid delfin

Ocean delfin

Den kinesiske hvide delfin, der tidligere anset for at være en underart af Indo-Pacific Humpback delfin, lever i farvandene ud sydlige Kina, herunder Pearl River Delta og Hong Kong, og vestlige Taiwan. De er længere end Baiji delfiner og er lysegrå og lyserød farve. Den kinesiske hvide delfin er et symbol på Hong Kong.

Andre oceaniske delfin arter omfatter den ru-tandede, fælles Øresvinet, Indo-Pacific øresvin, pantropical plettet, spinner, stribet, short-beaked almindelig, lang beaked almindelig, Frasers, Pacific hvid-sidet, og Risso 's delfin.

hvaler

Bardehvaler fundet i havet ud Kinas kyst omfatter blåhvalen, verdens største dyr, samt Brydes fælles vågehvaler, fin, sei, og pukkelhval. Den truede nordlige Stillehav rethval er lejlighedsvis blevet observeret i Det Østkinesiske Hav og Gule Hav.

Tandhvaler, eksklusive delfiner, omfatter morderen, falske morder, pygmæ morder, melon-ledes, tiarmet pilot, sæd, dværg sæd, pygmæ sæd, Cuvier s beaked, Blainville s beaked, ginkgo-tandede næbhvaler.

I kejserlige gange, landsbyer langs kysten af ​​Leizhou halvøen i Guangdong jagede hvaler og gjort tilbud af hvalolie til kejseren i Beijing. Republikken Kina var en af ​​de tidlige underskrivere af den internationale konvention om regulering af hvalfangst. Folkerepublikken Kina underskrev konventionen i september 1980 og forbød indenlandske hvalfangst i 1981.

Østkysten af ​​Taiwan tilbyder fremragende hvalsafari muligheder, især om sommeren.

Dugongs

Dygonger er havpattedyr, der lever udelukkende på vegetation såsom søgræs. De er relateret til søkøer i den vestlige halvkugle. I Kina er dugongs findes langs kysten af ​​Guangxi Zhuang Autonome Region, hvor Hepu Dugong National Nature Reserve, i nærheden af ​​Beihai, blev oprettet i 1992 for at beskytte Den dugong er et klasse I beskyttede arter. De blev jaget for deres kød i slutningen af ​​1950'erne og begyndelsen af ​​1960'erne under det store spring fremad. Dygonger er truet af tab af havgræs senge fra udvikling kystnære.

Elephant

Asiatiske elefanter engang strejfede et stort skår i Kina, men er nu begrænset til Xishuangbanna og Pu'er præfekturer i det sydlige Yunnan. Xishuangbana betyder 12 elefanter i det lokale thailandske sprog. I de senere år har kinesiske efterspørgsel efter elfenben ført til en kraftig stigning i elefant krybskytteri rundt omkring i verden. Men takket være en streng håndhævelse af elefant beskyttelse med dødsstraf for krybskytter og offentlige finansierede fodring programmer, populationen af ​​elefanter i Kina fra 1994 til 2014 omtrent fordoblet til næsten 300.

Odd-tåede hovdyr

Indisk næsehorn uddøde i Kina siden 1920 Sumatranæsehorn uddøde i Kina siden 1916 Sydlige hvide næsehorn indført i naturen i 2014

Optegnelser og illustrationer fra antikken viser, at tre arter af asiatiske næsehorn, den indiske, Javan og Sumatra, har boet i Kina. Under Shang-dynastiet, omkring 3.000 år siden, næsehorn varierede så langt nordpå som Indre Mongoliet. I begyndelsen af ​​Han-dynastiet, 2.200 år siden, de var forsvundet fra Central Plains i det nordlige Kina. Under Tang-dynastiet, omkring 1.200 år siden, blev der næsehorn findes på tværs sydlige Kina og den kejserlige zoo havde en opdræt i fangenskab program, der vendte tilbage nogle dyr i naturen. Køligere klima i det nordlige Kina kan have forårsaget næsehorn levested til at skrumpe, men det var efterspørgsel efter rhino horn til brug i traditionel kinesisk medicin, dokumenteret i så tidligt som Song-dynastiet 1000 år siden, der kørte dyret mod udryddelse. I Ming-dynastiet omkring 650 år siden blev næsehorn begrænset til Yunnan og Guizhou, og af Qing-dynastiet kun Yunnan. Qing regeringen begrænset jagt på næsehorn til kun embedsmænd, og nogle 300 horn blev høstet mellem 1900 og 1910. Sammenbruddet af Qing-dynastiet i 1911 tillod enkeltpersoner til at jage dyret. Den sidste Sumatra næsehorn blev dræbt i 1916, den sidste indiske næsehorn i 1920 og den sidste Javan næsehorn i 1922.

I 2010 blev en besætning på ni sydlige hvide næsehorn importeret fra Sydafrika og sendt til Yunnan, hvor de blev holdt i et vildt dyr park for akklimatisering. I marts 2013 blev syv af de dyr, sendt til Laiyanghe National Forest Park, et levested, hvor asiatiske næsehorn engang boede. To af de afrikanske næsehorn begyndte at blive frigivet i naturen den 13. maj 2014.

Przewalski hest Asiatisk vilde røv

Przewalski hest, den eneste art af vilde heste aldrig at have været tamme, når strejfede frit i store dele af det nordvestlige Kina, men blev lokalt uddøde i 1957. I 1980'erne har besætninger fra Europa blevet introduceret til levesteder i Xinjiang og Gansu.

De andre underlige-tåede hovdyr i Kina er den mongolske vilde røv og den asiatiske vilde røv. Førstnævnte er truet, mens sidstnævnte ikke er. Begge er klasse I beskyttede arter.

Selv-tåede hovdyr

Hjorte

Kina har et stort udvalg af ægte hjorte og dens tætte pårørende moskus hjorte. Den største hjorte er elgen, som findes i større og mindre Khingan spænder af nordøst. Elgen står 2 m høj og vejer så meget 700 kg. I modsætning hertil mindre mus-hjorte i Yunnan, som ligger kun 45 cm i højden og vejer 2 kg, er ikke meget større end en kanin.

Moose Sambar Kronvildt Altai Wapiti

Kina har både elg og røde hjorte, denanden og fjerde største hjortearter, som indtil 2004 blev betragtet samme art. Den elg eller Wapiti i Nordamerika, har fire underarter i Asien - Altai Wapiti, Tian Shan Wapiti, Manchurian Wapiti og Alashan Wapiti - som alle er til stede i Kina. Den kronvildt, selvom det er temmelig almindelige i Europa, har underarter i Kina, der er truede. Den Yarkand hjorte bor langs Tarim-floden i Xinjiang syd for Tian Shan. Den baktriske hjorte lever nord for Tian Shan i det nordlige Xinjiang og centralasiatiske republikker. Den tibetanske kronvildt, Gansu kronvildt, har Sichuan rådyr blevet alternativt kategoriseret som underart af elg eller centralasiatiske kronvildt.

Sambar hjorte, den tredje største hjortearter, findes i hele det sydlige Kina, og på øerne Hainan og Taiwan. De bor i nærheden af ​​vand og kaldes "vand hjorte" på kinesisk. De bør ikke forveksles for den kinesiske vand rådyr, en mindre hjort, der findes i Yangtze Delta region. Vandet hjorte eneste art af sand hjorte uden gevirer.

Indisk eller fælles muntjac Tuftede hjorte Kinesiske vand hjorte Reeve s muntjac Hairy-fronted muntjac eller sort muntjac

Vand hjorte, tuftede hjorte og muntjacs er små hjorte med lange øvre hjørnetænder, der stikker ligesom stødtænder. Muntjacs er kendt for deres bløde skjul og mørt kød. Den indiske muntjac findes i hele det sydlige Kina. Rækken af ​​Reeve s muntjac strækker nord til Gansu og Taiwan. Fea s muntjac findes i det østlige Tibet og Gongshan muntjac i nabolandet Yunnan. The Hairy-fronted muntjac er endemisk til bjergene ved krydset mellem Anhui, Zhejiang, Jiangxi og Fujian og er en beskyttet art. Den tuftede hjorte, en nær slægtning af muntjac, findes i hele det centrale Kina.

Deer er værdsat i Kina for fløjl deres gevirer. Hjortetak fløjl er rig på væksthormon og anvendes i traditionel kinesisk medicin. Den mest værdifulde hjortetak fløjl kommer fra sikahjorte, som rejses på gårdene. Adskillige underart af sikahjorte, herunder Shanxi Sika og det nordøstlige Kina sika kan være blevet udryddet i naturen og overleve udelukkende i fangenskab. Sichuan sikahjorte, en anden underart, blev opdaget i 1978 og bor i bjergene i det nordlige Sichuan og det sydlige Gansu. Den Formosan sikahjorte er endemisk til Taiwan.

sikahjorte Eld s hjort Hog hjorte Thorold s eller hvid-lipped hjorte

Rensdyr, som findes i skovene i Greater Khingan interval i det nordlige Indre Mongoliet, er tæmmet af den etniske Ewenki og Oroqen mennesker. Den Oroqen kalder sig selv, "mennesker, der bruger rensdyr." En gren af ​​Ewenki stole på rensdyr til at trække varer gennem sumpede skove. De bruger rensdyr mælk og kød til næring, skind til tøj og telte, og gevirer til medicin og indkomst. De kirgisiske folk, som nu bor i Centralasien og vestlige Xinjiang, der anvendes til at leve i nordøst Asien og henseende sikahjorte som en hellig dyr. Ifølge Kirgisiske legenden, den kirgisiske Bugu stammen nedstammer fra en mor hjorte.

Den sikahjorte er beskyttet som et Klasse I truede arter af staten, selv om det er klassificeret af World Conservation Union som mindste bekymring. En anden klasse I beskyttede hjorte er Thorold s eller hvid-sammenbidt hjorte. Denne store hjorte med en befolkning på omkring 15.000, der er endemisk til Qinghai, Gansu, Sichuan, Tibet og Yunnan, anses sårbar af IUCN. Den kinesiske befolkning i Eld s hjort, en klasse I beskyttede arter, der også anses truede af IUCN, findes kun på øen Hainan. I årtier blev den indokinesiske hog hjorte menes at være uddød i Kina, indtil en fawn blev opdaget i 2007 i Yongde Daxueshan National Wildlife Reserve. Den indokinesiske hog hjorte er også beskyttet af staten.

Måske den mest bemærkelsesværdige truede hjorte arter i Kina er Père Davids hjort. Denne rådyr, i daglig tale kendt som sibuxiang eller "Fire-Ikke-look-alike", siges at have hove af en okse, gevirer af et rådyr, halsen af ​​en kamel og hale på et æsel, men ligner ikke helst dyr. Ifølge kinesisk legende, dette dyr hjalp den gamle vismand Jiang Ziya vælte tyrannen konge af Shang-dynastiet 4.000 år siden og blev et symbol på lykke. Kinesiske kejsere holdt sibuxiang også kaldet milu i kejserlige jagt parker, ligesom dyret uddøde i naturen, måske så tidligt som 2000 år siden. Af 1866 da Fader Armand David identificeret dyret, var der kun 200-300 tilbage i Nanhaizi Royal Park i Beijing. Enkelte dyr blev solgt til zoologiske haver i Europa før 1894 når parken blev oversvømmet, og nogle af de dyr, undslap kun jages og spises. Den sidste af de dyr i Kina døde under kaos af Boxer Rebellion. I 1898 Herbrand Russell, 11. hertug af Bedford samlet en flok på 18 dyr fra europæiske zoologiske haver og opdrættet dem på hans ejendom, Woburn Abbey i England. I 1985 blev 22 hjorte fra denne besætning genindført tilbage til Nanhaizi Park i Beijing og i 1986 en anden 39 blev sendt til Dafeng, i det nordlige Jiangsu på det Gule Hav. I 1998 blev otte dyr i sidstnævnte besætning indført i ørkenen af ​​Dafeng Milu National Wildlife Reserve. I 2013 reserven havde 196 Père Davids hjort.

De sibiriske rådyr, når rigelige i det nordøstlige og begunstigede som vildt, også er blevet en beskyttet art. Jagt på rådyr blev forbudt i 2000.

Siberian moskus hjorte Mindre mus-hjorte

Moskus hjorte og mus-hjorte ligne små hjorte, men er ikke sande hjorte. De har ikke gevirer eller ansigts duft kirtler. Mandlige moskushjort har duft kirtler, der udskiller hjorte moskus, der anvendes til parfume, røgelse og medicin. Af de syv moskus hjorte arter i verden, er seks findes i Kina og fem er i fare: De Anhui moskus hjorte og dværg moskus hjorte i det centrale Kina, den alpine moskus hjorte i det vestlige Kina, de hvide-bellied moskus hjorte og sorte moskus hjorte Tibet. Den sibiriske moskus hjorte i nordøst anses sårbar. Den mindre mus-rådyr er fundet i det sydlige Yunnan.

Antelope

goitered gazelle Saiga antilope

Den græsland, plateau og ørkener i det nordlige og vestlige Kina er hjemsted for flere arter af antilope. Den mongolske gazelle, også kendt som Zeren eller gul får, kan køre med hastigheder på op til 90 km / h og samles i besætninger i tusindvis. De plejede at være spredt over store dele af det nordlige Kina, men nu er begrænset stort set til Indre Mongoliet. Den tibetanske gazelle eller goa antilope, er lidt mindre end den mongolske gazelle, og bor på Det Tibetanske Plateau. Przewalski gazelle, hvis mænd har karakteristiske horn, der krøller udad og derefter indad i toppen, er ekstremt sjældne og endemiske til et lille område omkring Qinghai Lake på den nordøstlige del af det tibetanske plateau. Den goitered gazelle er omtrent den samme størrelse som den mongolske gazeller og findes overalt i Gobi-ørkenen.

De tibetanske antilope, også kendt som Chiru, er højere end gazeller og har længere horn. Det er endemisk til det tibetanske plateau og er truet. Dyret er pocheret for sin fine uld, som er lavet af Kashmir vævere i shahtoosh sjal. Filmen Kekexili: Mountain Patrol dokumenter indsats for at beskytte dyret mod krybskytteri. Den tibetanske antilope var en af ​​de maskotter for Sommer-OL 2008.

Saiga antilope horn bruges i traditionel kinesisk medicin til behandling af en række lidelser, herunder almindelig forkølelse. På trods af sin status som klasse I beskyttet art, er Saiga antilope blevet pocheret til udryddelse i Dzungar Basin i det nordlige Xinjiang og kritisk truet i Centralasien og Rusland. Kinesiske politi rutinemæssigt sigtelse store partier af indsmuglede horn i Xinjiang. Man har forsøgt at genindføre Saiga antilope til levesteder i Kina.

Goat antiloper

Serows, gorals og Takin kaldes antilope af kineserne, og ged antilope ved taksonomer.

Den største af disse ged antilope er Takin, en slægtning af moskusoksen. Den lever i højlandet fra den østlige foden af ​​Himalaya til Qinling og deler levested med den gigantiske panda i Sichuan og Shaanxi. Den Takin er et klasse I beskyttede arter.

Takin langhalede goral Kinesisk goral med Kid Taiwan Serow

Serows er mindre end takins men betydeligt større end gorals. Både serows og gorals lever i regnfulde bjergområder og er fremragende klatrere. Serows har kortere og grovere uld end gorals. Fastlandet Serow er spredt over det sydlige Kina. Rækken af ​​den kinesiske goral er endnu bredere, udvidelse til Korea i nordøst. Den langhalede goral bor i nordøst, langs grænsen til Rusland og Nordkorea. The Himalayan Serow, Himalaya goral og rød goral findes i det sydlige Tibet. Taiwan Serow er endemisk til Taiwan.

Bjerg får og geder

Den argali eller bjergfår, den asiatiske fætter til nordamerikanske bighornfår har ni underarter, hvoraf syv er fundet i det nordlige og vestlige Kina, herunder Marco Polo-får, som den venetianske rejsende rapporteret observere i Pamir.

The Himalayan blå får, med meget mindre horn end argali, er agile klatrere på Himalaya klipper. Den Dwarf Blue Sheep er fundet i det vestlige Sichuan. The Himalayan Tahr, opdaget i Kina i 1974, er en klasse I beskyttede arter med måske kun 500 dyr i det sydlige Tibet.

Den sibiriske ibex, den største og tungeste ged, findes i Tian Shan vifte af Xinjiang.

Kvæg, kamel, gris

Der er et stort antal tamme gaur, yak og kamel i Kina, men i naturen, de er klasse I beskyttede arter. Den gaur eller indiske bison er den højeste arter af kvæg og fundet i det sydlige Tibet og Yunnan. Tamme gaur, kaldet gayal er rejst af landmænd i Yunnan. Yakokser er de største dyr på det tibetanske plateau. Vilde yakokser er større end indenlandske yakokser og lidt mindre end gaur. De kan tåle ekstremt kolde klima, klatre stejle skråninger, og Ford voldsomme strømfald. Yakokser er imost vigtige dyr for tibetanske hyrder, der spiser Yak kød og mælk til mad, brænde yak gødning som brændstof, spin-yak hår i stof, gør yak skjule læder og bruge yakokser at transportere og pløje marker. Baktriske kameler har to pukler og kan gå en måned eller længere uden drikkevand. En tørstig kamel kan drikke 135 liter i 13 minutter. De kan med modstå ekstremt varmt og koldt vejr og har brede hove, der ikke synker i ørkenen. Baktriske kameler er kendt som "bådene af ørkenen" - i årtusinder, bliver de brugt til at bære godt langs Silkevejen. Vilde kameler er kritisk truede og fundet i Gobi og Taklamakan Ørkener.

gaur yak Baktriske kameler

Vildsvin, hvorfra gården rejst grise blev tæmmet omkring 8000 år siden i Kina, er fortsat almindelig i det kinesiske ørkenen. Den lejlighed, vil orner krydses med farm-rejst svin. The Manchurian vildsvin er den største af de vildsvin arter. Den Formosan vildsvin er en underart endemiske til Taiwan.

Pangolin

Den Pangolin, en skællet myresluger, der lever af myrer og termitter og krølle i en bold, når truet, er værdsat i Kina for dens kød, der betragtes som en delikatesse og skalaer, der anvendes i traditionel kinesisk medicin til behandling af blandt andre lidelser, utilstrækkelig amning i ammende mødre. Den kinesiske pangolin findes i hele det sydlige Kina, Hainan og Taiwan og Sunda pangolin i det vestlige Yunnan. På kinesisk er pangolin kaldes "det, der bærer bjerg rustning" og dyret menes af lokale shamaner til at holde magiske kræfter, således at jægere skal ytre besværgelse, før dræbe dem at afværge uheld. Som en klasse II beskyttede arter, er handel med vilde skældyr er forbudt, men krybskytteri og ulovlig handel er stadig grasserende. Det pangolin kan være jord rejst, men Pangolin gårde skal generelt også hæve termitter til at fodre husdyr. I de senere år har de kinesiske skikke opfanget store overførsler af pangolin fra Sydøstasien og Afrika.

Gnavere

Hulepindsvin

Den hulepindsvin, kaldet haozhu eller "svin med lange tynde hår" på kinesisk, må ikke forveksles med pindsvin, ciwei eller "Spidspanseret væsen." Pindsvin er gnavere og pindsvin tilhører en separat ordre. Tre arter af gamle verdens hulepindsvin er fundet i Kina: det asiatiske børste-tailed hulepindsvin, indisk crested hulepindsvin og Malayan hulepindsvin. Mange dele af hulepindsvin herunder hjernen, organer, fedt, fjerposer og endda fæces kan bruges til at lave traditionel kinesisk medicin. Pindsvin er rejst på gårde.

Beaver

I begyndelsen af ​​det 20. århundrede blev den eurasiske bæver jaget til nær udryddelse for sin pels og bævergejl, en duft kirtelsekret bruges til at lave parfume og medicin. Selvom den globale befolkning har steg, dyret stadig et klasse I beskyttede arter. Den Bulgan Beaver Nature Reserve i Qinggil Amt i det nordlige Xinjiang, ved kilden af ​​Irtysh og Ulungur floden langs grænsen til Mongoliet, blev skabt i 1980 for at beskytte bæver. I 2007 var der 145 bæver kolonier med en anslået befolkning på 500-600 bævere i reserven.

Egern

Egern kaldes songshu eller "fyr gnaver" i kinesisk, men ikke alle arter lever i træerne. Egernet familien omfatter træ egern, flyvende egern, jorden egern, rock egern, murmeldyr og jordegern, der alle findes i Kina, ofte i mange forskellige.

røde egern Himalaya Stribet Squirrel sort kæmpe egern

Den røde egern almindelig i Europa og den sorte kæmpe egern i Sydøstasien findes henholdsvis i de nordlige og sydlige dele af Kina. Andre træ egern arter omfatter de Pallas s, inornate, phayre s, Irrawaddy, Andersons, orange-bellied Himalaya, Perny lange næse, rød-afvalmede, asiatiske rødkindet, Himalaya stribede, Maritime stribede, og Swinhoe s Stribet Squirrel.

Flyvende egern findes i næsten alle dele af Kina, fra Himalaya til den tropiske ø Hainan til landdistrikterne udkanten af ​​Beijing. Flying egern arter omfatter rillen-tandede, kompleks-tandede, behårede ben, particolored, indokinesisk, rød kæmpe, rød og hvid gigant, plettet gigant, indisk gigant, kinesisk gigant, japanske gigant, Bhutan gigant, sibiriske, Yunnan gigant, og Hodgson gigantiske. Flere er endemisk til Kina.

Indiske gigant flyvende egern Rød kæmpe flyvende egern Bhutan kæmpe flyvende egern De fækale pellets af den sibiriske flyvende egern. Pelleterne anvendes i traditionel kinesisk medicin.

Flyvende egern er frygtsomme væsener, som er aktive om natten og bruge patagium, en membran forbinder for- og bagben til at glide fra træer. De behøver ikke bygge reder og bor i huler eller sten sprækker. De defecate også på bestemte steder, hvilket letter høsten af ​​deres fækale pellets. Pellets er lavet i Wulingzhi, en traditionel kinesisk medicin anvendes til at lette blodgennemstrømningen og lette smerter. Flyvende egern piller kan samle sig på gulvet i huler i årevis og ikke rådne. Flere arter af flyvende egern er jord rejst til at producere Wulingzhi.

Rillen-tandede flyvende egern, også kendt som det nordlige kinesiske flyvende egern, er endemisk til det østlige Hebei-provinsen og forstæderne i Beijing i det nordlige Kina og det nordlige Sichuan. Komplekset-tandede flyvende egern er endemisk til det sydlige Kina.

Ground egern, rock egern, murmeldyr og chipmunks tilhører samme stamme inden egernet familien.

Gul jordegern Sibirisk jordegern Père Davids klippe egern på Sommerpaladset i Beijing

I Kina er jorden egern findes i tørre områder i nord og vest, hvor dyrene lever i burrels. Jordegern arter omfatter Alashan, Daurian, rødkindet, lang-tailed og gule jordegern.

To arter af rock-egern er endemiske til Kina, Père Davids klippe egern, som findes i en bred skår af landet fra bjergene omkring Beijing til Gansu og Sichuan, og Forrest rock egern, findes kun i bjergene dividere Yangtze og Mekong-floden vendepunkt i det nordvestlige Yunnan.

Den sibiriske jordegern, de eneste chipmunk arter, der findes uden for Nordamerika, har seks underarter i Kina, som alle i de nordlige dele af landet. Dyret er hævet som kæledyr, og for sit bud kød, fin pels og ingredienser til traditionel kinesisk medicin.

Den Marmot, kaldet hanta i kinesisk for "jord" eller "tør odder," er relateret til jorden egern, men er større, har kortere haler og er mere sociale dyr. De kan vokse til at være på størrelse med en kat og lever i store kolonier. Fire arter findes i Kina, langs den nordlige og vestlige periferi af landet: grå, lang-tailed, Himalaya, og Tarbagan. Af disse tarbagan murmeldyr er en truet, klasse III beskyttede arter. Murmeldyr også jord rejst til mad og pels.

Springmus, birk mus, hoppe mus

Mongolske fem-tåede jerboa sydlige birk mus

På kinesisk er springmus og hoppe mus kaldet tiaoshu eller "hoppe gnaver", og birk mus kaldes jueshu eller "falder" eller "stomping gnaver." Springmus, hoppe mus og birk mus har alle lange bagben, der anvendes til at fremstille lange spring. Arter i Kina omfatter Balikun jerboa, Gobi jerboa, lille fem-tåede jerboa, Mongolsk fem-tåede jerboa, dværg fedt-tailed jerboa, fem-tåede pygmæ jerboa, tyk-tailed pygmæ jerboa, Kozlov s pygmæ jerboa, springmus , Andrews tre-tåede jerboa, Mongolsk tre-tåede jerboa, tyk hale tre-tåede jerboa, langørede jerboa, langhalet birk mus, sydlige birk mus, Tien Shan birk mus og kinesisk hoppe mus.

Zokors, bambus rotter

Zokors og bambus rotter er buttede og lodne gnavere med korte lemmer, der graver under jorden.

Zokors har stærke forreste lemmer til at grave. Zokor knogler anvendes i traditionel kinesisk medicin og kan erstatte tiger knogler. Den kinesiske zokor, Rothschilds zokor og Smiths zokor er endemiske til Kina. Rækken af ​​den kinesiske zokor strækker sig over det nordlige Kina fra Qinghai til Beijing, mens den for Rothschilds og Smiths zokors er begrænset til Gansu, Shaanxi, Hubei og Qinghai. Den falske zokor og Transbajkal zokor findes langs Kinas grænseregion med Rusland og Mongoliet.

Alle fire bambus rotte arter i verden er fundet i Kina: den kinesiske bambus rotte syd for Yangtze, grå bambus rotte i det sydvestlige Kina, store bambus rotte i Xishuangbanna i det sydlige Yunnan og mindre bambus rotte og vestlige Yunnan. Den store bambus rotter kan veje så meget som 5 kg. Kødet af bambus rotten er rig på protein og lavt fedtindhold. Bambus rotte olie kan anvendes til behandling af brandsår.

Både zokor og bambus rotte er jord rejst for deres pels, kød og anvendelse i medicin.

Hamstere, Lemmings, markmus

Omkring halvdelen af ​​verdens 25 arter af hamstere er fundet i Kina. De fleste lever i ørkenen i Xinjiang, Gansu og Indre Mongoliet. Nogle er opkaldt efter den specifikke region, hvor de findes, såsom den kinesiske, mongolske, Gansu, kinesisk stribet, tibetansk dværg, Kham dværg og Djungarian hamster, og nogle af deres grundlægger, såsom Campbell dværg, Roborovski og Sokolov s dværg. Andre omfatter den grå dværg, langhalet dværg, større langhalede hamster og sort-bellied hamster. Den kinesiske hamster og Roborovski hamster er blevet avlet som kæledyr og fundet i hjem over hele verden.

Flagermus

Flagermus, de eneste pattedyr, der kan vedvarende flyvning, er den næststørste rækkefølge pattedyr efter gnavere. De er inddelt i store træk i microbats, som bruger ekkolokation til at navigere og jage insekter og megabats, der er afhængige af store øjne og ivrig lugt til foder på frugt og nektar. Flagermus findes i stor overflod og variation i hele Kina, og anses for at være lovende dyr, der symboliserer lykke. Bat afføring indsamlet fra huler er anvendt i traditionel kinesisk medicin.

Megabats

mindre korte nosed frugt bat Lyles flyvende ræve Indiske flyvende ræv store flyvende ræve

Megabats, også kaldet flyvende hunde, omfatter flyvende ræve, som er de største flagermusarter. Fire arter findes i Kina, alle i isolerede befolkningsgrupper: de store flyvende ræv i Shaanxi, indiske flyvende ræv i Qinghai, Ryukyu flyvende ræv i Taiwan, og Lyles flyvende ræv i Yunnan. Den store flyvende ræv kan veje 0.65-1.1 kg og har et vingefang på op til 1,5 m.

Geoffroy s Rousette og Leschenault s Rousette begge hunde-konfronteret flyvende hunde, er de eneste megabats i Kina, der kan ekkolokalisere. I modsætning til microbats, som genererer ultralyd med deres strubehoved, rousettes generere sonar lydbølger med tungen klik.

Andre frugter flagermusarter omfatter større og mindre korte nosed frugt bat, Blanford s frugt bat og hulen nektar bat. Flyvende hunde er undertiden betragtes som skadedyr ved frugtavlere, og jages og spises i dele af Guangdong, Guangxi og Hainan. De hjælper også bestøve visse arter af tropiske frugttræer.

Microbats

Vesper flagermus

Vesper eller aften flagermus udgør den største familie af flagermus med mindst 45 arter i Kina. Medlemmer omfatter mus-eared flagermus, lang eared flagermus, pipistrelles, noctules og barbastelles.

Damflagermus Daubenton s bat Whiskered bat Hodgson s flagermus mindre mus-eared bat Fælles pipistrelle Brown langørede flagermus

Myotis eller mus-eared flagermus er sarte og lodne flagermus med spidse ører. Af de 90 eller deromkring arter i verden, er omkring en femtedel fundet i Kina.

Den mindre mus-eared bat, damflagermus, Daubenton s bat, Natterer s bat og whiskered bat er spredt over Eurasien. Andre bebor enten de varmere himmelstrøg i det sydlige Kina og Sydøstasien, herunder den store Myotis, Szechwan Myotis, burmesiske whiskered bat og Horsfield s bat eller temporate områder i det nordlige Kina og nordøstlige Asien, herunder fjernøstlige Myotis, broderlige Myotis og Ikonnikov s bat. Hodgson s bat, der er kendt for sin særprægede gyldne pels, har usammenhængende befolkninger i Afghanistan, Indien, centrale Kina, det sydøstlige Kina, Manchuriet, Taiwan, Korea og Indonesien. Beijing mus-eared bat er endemisk til det østlige Kina, og den lange ben Myotis er endemisk til det sydlige Kina og Hong Kong.

De fleste mus-eared flagermus er Insektædere. Rickett store ben flagermus, som er fordelt på Kina Korrekt ind Laos, bor i nærheden af ​​vand og lever af fisk. Den store ben bat Taiwan jager insekter på overfladen af ​​vandet.

Pipistrels og deres pårørende er bittesmå flagermus, der flagrer ligesom sommerfugle i flyvningen. Den fælles pipistrelle vejer kun 3,5 til 8,5 g og har et vingefang spænder på 18 til 25 cm. Andre pipistrelles fundet i Kina omfatter mindst pipistrelle, Kelaart s, Mount Popa, Savi s, Chokolade sort forgyldt og den kinesiske pipistrelle. På kinesisk er pipistrelles kaldes Fuyi betyder "skjult fløj." Det kød, blod, hjerne og fæces fra pipistrelle kan bruges til at lave traditionel kinesisk medicin. Hjernen påføres på huden til behandling af acne og indtages til at forbedre hukommelsen.

Brunflagermus Grå langørede flagermus

Noctules er tæt knyttet til pipistrelles, men kan være meget større i størrelse. Den kinesiske noctule, som er endemisk til den sydlige halvdel af landet og Taiwan, vejer tre til fire gange så meget som den kinesiske pipistrelle. Kendt som "mountain flagermus" i kinesisk, noctules bor i huler og rock beskæringer samt under tagskægget af traditionelle hjem. Noctules ekskrementer opsamles til medicinske anvendelser. Andre noctule flagermus i Kina omfatter brunflagermus, mindre noctule og fuglelignende noctule.

Barbastelles kaldes bred eared flagermus på kinesisk. Rækken af ​​den asiatiske barbastelle strækker sig fra Egypten gennem Kina til Japan. I 2001 en kinesisk zoolog opdaget en ny art af barbastelle i bjergene i landdistrikterne Beijing. Denne flagermus blev opdaget i en hule i Fangshan distrikt, hvor fire andre flagermusarter Rickett store-fods, Stor mus-eared, større hestesko og større rør-nosed flagermus også bor. Beijing barbastelle blev kendetegnet ved særpræg sin DNA og anerkendt som en art den 23. maj 2007 300. Fødselsdag Carl von Linné. Som af 2012, har ikke andre bestande af denne art er fundet uden for Beijing.

De brune og grå langørede flagermus, som findes på tværs af Eurasien, har enorme ører, der kan vokse næsten lige så længe som deres organer. De større og mindre bambus flagermus foretrækker at roost inde i de hule skud af gigantiske bambus gennem huller spist af Bettles. Fordi hullerne er små, bambus flagermus er også lille. En voksen mindre bambus bat, der måler 4 cm i længden og vejer 3,5-5,8 g, er ikke meget større end en humlebi.

Hus flagermus herunder Gobi store brune flagermus, nordlige bat, tyk-eared bat, er Serotine bat også tæt knyttet til pipistrelles, noctules og barbastelles. Andre slægtninge i denne omfattende underfamilie omfatter Tickell s Bat, stor aften bat, harlekin bat, Greater asiatisk gul bat, flerfarvede øjne bat og asiatiske particolored bat.

Tube-nosed flagermus har længere næsebor end andre Vesper og tragtformede ører. Kinesiske arter omfatter større, lille, rund-eared, Hutton s, og Dusky rør-nosed bat. Den Dusky rør-nosed bat er endemisk til Heilongjiang og Jilin i det nordøstlige Kina. Den større rør-nosed bat i Beijing lever af luftfotos biller.

Den malede bat og Hardwicke s uldne flagermus, også Vesper flagermus, lever i skovene i det sydlige Kina.

Lang vingede flagermus

Lang vingede flagermus i Kina omfatter de fælles og vestlige bøjet-vingede flagermus. De fælles bøjet-wing flagermus kan danne store kolonier og migrere hundredvis af kilometer.

Free-tailed flagermus

Gratis-tailed flagermus, i modsætning til andre flagermus, har haler, der er løsrevet fra deres fløj membrances. Arter omfatter den europæiske fri-tailed flagermus, La Touche gratis-tailed flagermus og rynke-læber gratis-tailed flagermus.

Falsk vampyr
større falsk vampyr flagermus Rufous hestesko bat

Jo større falske vampyr flagermus i Guangxi er en kødædende flagermus, der lever af gnavere, fisk, insekter og mindre flagermus. Det er mindre end de "sande" vampyr flagermus i Sydamerika.

SAC-vingede flagermus
sort-skægget grav bat

SAC-vingede flagermus har sac-lignende kirtler under deres vinger, der bærer feromoner, som frigives til at tiltrække hjælpere. Ud af nogle 51 SAC-vingede flagermusarter i verden, er det kun den sorte-skæggede grav bat fundet i Kina.

Horseshoe flagermus

Horseshoe flagermus kaldes "krysantemum flagermus" i kinesisk, fordi de har hesteskoformede hudfolder, der folde på deres ansigter som kronbladene af en blomst. Disse noseleaves hjælper hestesko bat udsender ultrasoniske signaler til ekkolokation. Arter, der findes i Kina omfatter større, mindst, konge, big-eared, Rufous, kinesisk rufous, lille japansk, Blyth s, Osgood s, Pearsons, Thomas og Dobson s. Kongen og Osgood s hestesko flagermus er endemiske for det sydvestlige Kina. Forskerne mener, at de SARS-virus kan have sin oprindelse i hestesko flagermus i Kina.

Tæt forbundet med hestesko flagermus er de roundleaf flagermus, herunder den store roundleaf, mellemliggende roundleaf, Pomona og Pratts, den østasiatiske haleløse blad-nosed bat og Stoliczka s trefork bat.

større hestesko bat Intermediate roundleaf bat Blyth s hestesko bat

Fugle

Den fuglefauna Kina omfatter i alt 1314 arter, hvoraf 52 er endemiske, er to blevet indført af mennesker, og 55 er sjældne eller utilsigtet. En art, der er opført er udryddet i Kina og er ikke inkluderet i arten tæller. Firs syv arter er globalt truet.

Krybdyr

Kina har et stort udvalg af krybdyr, herunder den kinesiske alligator, kinesisk krokodille og den kinesiske vand drage.

  • Kinesiske Alligator
  • Kinesiske krokodille firben
  • Kinesisk vand dragon

Padder

  • Kinesiske spiselige frø
  • Kinesiske flyvende Frøen
  • Fælles kinesisk løvfrø

Fisk

  • Kinesiske Paddlefish

Hvirvelløse

Bløddyr

Truede arter

Andre dyr indfødte til Kina

  • Amur Hedgehog
  • Sort hals Crane
  • Brun rotte
  • Kinesiske Dormouse
  • Chinese Giant Salamander
  • Kinesiske Hare
  • Kinesiske Mole tæmmes
  • Kinesiske Monal
  • Kinesiske Rufous Horseshoe Bat
  • Fælles Spoonbill
  • Deinagkistrodon
  • Dice slange
  • Elaphe bimaculata
  • Ethmostigmus rubripes
  • Eurasian Vand Vole
  • Gloydius blomhoffii
  • Glovers Pika
  • Golden Pheasant
  • Grass Snake
  • Stor Gerbil
  • Hainan Hare
  • Indotestudo elongata
  • Stor Mole
  • Manchurian Hare
  • Ovophis monticola
  • Northern Treeshrew
  • Torsk Pacific
  • Pelochelys cantorii
  • Protobothrops jerdonii
  • Rafetus swinhoei
  • Rød-kronet kran
  • Short-tailed Gymnure
  • Sichuan Niviventer
  • Trimeresurus gramineus
  • Trimeresurus mangshanensis
  • Trimeresurus medoensis
  • Trimeresurus
  • Yunnan Hadromys
  0   0
Forrige artikel Chris Neil
Næste artikel 1739 i Storbritannien

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha