Quoll

Den Quoll er et kødædende pungdyr indfødte til Australien fastland, Ny Guinea og Tasmanien. Det er primært nataktive og tilbringer det meste af dagen i sin hule. Af de seks arter af Quoll, er fire findes i Australien og to i Ny Guinea. Endnu to arter er kendt fra fossile forbliver i pliocæn og pleistocæn indskud i Queensland. Genetisk beviser tyder på, at Quoll udviklet sig omkring 15 millioner år siden i Miocæn, og at forfædrene til de seks arter alle havde afveget med omkring fire millioner år siden. De Quoll arter varierer i vægt og størrelse, fra 300 g til 7 kg. De har brun eller sort pels og lyserøde næser. De er stort set ensom, men kommer sammen for et par sociale interaktioner såsom parring, der opstår i løbet af vintersæsonen. En kvindelig føder op til 18 hvalpe, hvoraf kun seks overlever at die på hendes patter.

Den Quoll spiser små pattedyr, såsom kaniner, små fugle, firben og insekter. Dens naturlige levetid er mellem to og fem år. Alle arter har drastisk faldet i antal, siden Australasien blev koloniseret af europæere, med én art, den østlige Quoll, uddør på det australske fastland, nu kun findes i Tasmanien. Større trusler mod deres overlevelse omfatter sukkerrør tudse, rovdyr, byudvikling, og gift lokkemad. Bevarelse indsats omfatter avlsprogrammer i fangenskab.

Taksonomi

Navnet Dasyurus betyder "behåret-hale", og blev opfundet af Étienne Geoffroy Saint-Hilaire i 1796.

I 1770, Captain Cook indsamlet quolls på hans udforskning af den østlige kyst af Australien, vedtagelse af aboriginal navn for dyrene. Selv om oprindelsen af ​​Cooks eksemplarer er uklare, er ordet og dens varianter je-Quoll, jaquol eller taquol stammer fra det sprog, Guugu Yimithirr folk i langt nordpå Queensland. Ingen data viser den lokale oprindelige folk brugte ordet i Sydney-området. De blev sammenlignet i udseende til en ilder eller mår i de tidligste beretninger, idet tigeren Quoll kaldet "plettede mår" og østlige Quoll "spotted opossum", men ved 1804 havde navnene "indfødte kat" og "tiger kat" er vedtaget ved tidlige bosættere. I 1960'erne bemærkede naturforsker David Fleay pressede på for en genoplivning af udtrykket "Quoll", som han følte derefter nuværende folkelige navne var misvisende. de er meget kendte dyr i Australien.

Fire arter er blevet inddrevet fra pleistocæne hule indskud fra Etna Caves National Park nær Rockhampton i det centrale Queensland. Rester af tigeren Quoll og den nordlige Quoll, og en art enten er identiske eller ligner hinanden meget til den østlige Quoll, samt en forhistorisk arter endnu ubeskrevet, alle levede i, hvad der var en regnskov klima. Den nordlige Quoll stadig findes i regionen. Den fossile arter D. dunmalli, beskrevet af Bartholomai i 1971, er de ældste arter inddrives til dato. Dens rester blev fundet i pliocæn indskud nærheden Chinchilla i det sydøstlige Queensland. Kun kendt fra en lavere kæbe og nogle tænder, det var en slægtning af tigeren Quoll.

Den første art, der er beskrevet, tigeren Quoll, blev oprindeligt placeret i den amerikanske opossum slægten Didelphis. Stammen Dasyurini, hvortil quolls hører, også omfatter den tasmanske djævel, de Antechinus den kowari, og mulgara. Genetisk analyse af cytochrom b DNA og 12S rRNA af mitokondrier angiver quolls udviklet sig og diversificeret i slutningen Miocæn mellem 15 og 5 millioner år siden, en tid med stor spredning i pungdyr. Forfædrene til alle nuværende arter havde afveget med den tidlige pliocæn, omkring 4 millioner år siden.

Slægten Dasyurus består af seks arter af Quoll:

  • Den bronze Quoll er det eneste pattedyr, der findes i Trans Fly økoregion, men ikke i det nordlige Australien. Det findes i den sydlige del af Ny Guinea syd for Fly-floden. Stigende vandstand på grund af en stigning i den globale temperatur forårsagede et land bro, der engang tilsluttet Australien og Ny Guinea, der skal dækkes op med vand. En undersøgelse fra 2007 foretaget af University of New South Wales foreslår bronze Quoll er tæt forbundet med den vestlige Quoll, deres forfædre divergerer med adskillelse af landmasser.
  • Den vestlige Quoll eller chuditch er begrænset til Jarrah Skov og den centrale og sydlige australske Wheatbelt. Den vestlige Quoll menes at have engang besatte 70% af Australien, men på grund af sukkerrør tudser, rovdyr, ødelæggelse af levesteder og gift baiting, er det nu mindre rigelige.
  • The New Guineas Quoll findes over det meste af Ny Guinea. Det har tendens til at leve i en højde på omkring 1.000 meter, og er ikke fundet i de syd-vestlige lavland, selv om det kan findes på Yapen Island.
  • Den østlige Quoll er nu betragtes som uddød på Australien fastlandet; den sidste observation var der i 1960'erne. Men det gør bebor meget af nærliggende Tasmanien, hvor den kan findes i regnskove, hede, alpine områder, og scrubs. Det kan findes i nærheden af ​​gårde, da den spiser græs mad. Den østlige Quoll kan også ses i Mount Field National Park.
  • Tigeren Quoll eller plettet hale Quoll, bor i det sydøstlige Australien. Det har tendens til at foretrække rock-huler mere end huler lavet af træ. I en undersøgelse fremlagt af Belcher og Darrant i 2006, levestederne for tiger Quoll var direkte relateret til mængden af ​​byttedyr findes i området. Slugter og drængrøfter blev brugt ret ofte af quolls og kamme med klippeskær blev brugt til at gøre rock huler dyrene nyder. Arten i Queensland er faldet hurtigt og er nu fraværende fra Brisbane regionen. Vigtige højborge for befolkningen forekommer i Blackall / Conondale intervaller, Main Range, Lamington Plateau og McPherson og Border intervaller.
  • Den nordlige Quoll kunne findes i den nordlige tredjedel af Australien et århundrede siden. I øjeblikket, det er bosat i høje klippefyldte områder og områder med kraftig regn. Det er rigeligt på de mindre øer, der omgiver det nordlige Australien. I 2003 blev de nordlige quolls translokeret til Astell og Pobassoo Øer til bevarelse årsager. Genetisk analyse viser det er den tidligste udløber af forfædrene til andre quolls.

Beskrivelse

Voksne er mellem 25 og 75 cm lang, med behårede haler ca. 20 til 35 cm lang. Hunner har seks brystvorter og udvikle en pose i yngletiden, som åbner mod halen, når de opdræt unge. Deres pels er brun eller sort, med nogle farver varianter i mellem. De har lyse lyserøde næser og lange snuder. Deres naturlige levetider er mellem to og fem år; de større arter tendens til at leve længere end de mindre. Quolls er ensomme, natdyr. Den gennemsnitlige vægt varierer meget afhængigt af arten; mandlige vestlige og østlige quolls vejer omkring 1,3 kg og hunner. Tigeren Quoll er den største, med den mandlige vejer omkring 7 kg og de kvindelige 4 kg. Den nordlige Quoll er den mindste, og hannen vejer i gennemsnit 400-900 g, og den kvindelige 300 til 500 g.

Udbredelse og levesteder

Den Quoll er indfødte til Australien fastland, Ny Guinea og Tasmanien. De seks arter blev engang bredt fordelt på tværs af de tre landmasser, men er nu begrænset til kun et par områder. Selv om han primært jord-boligen, har slægten udviklet sekundære trælevende karakteristika. Hver art Quoll bor i forskellige geografiske områder. Tigeren Quoll og østlige Quoll udelukkende Mesic zone arter, der er de bebor fugtigere levesteder. Den vestlige Quoll lever også Mesic levested, men har tilpasset sig tørre områder på tværs af indre Australien, mens den nordlige Quoll lever tropiske levested for høj nedbør.

Adfærd

Den Quoll er et kødædende pungdyr. Det er primært nataktive, sover i udhulede træstammer eller klippefyldte huler og kommer ud for at jage om natten, selvom i sjældne tilfælde kan det ses på udkig efter bytte i løbet af dagen. Det er for det meste jord-boligen, men det er ikke ualmindeligt at se en quoll klatring et træ. Den Quoll markerer sit område flere kilometer væk fra sin hule. En mandlig territorium ofte overlapper mange hunner territorier, og mandlige og kvindelige quolls kun mødes til parring. Quolls har kommunale toilet områder, som regel på en outcropping anvendes til mærkning territorium og sociale funktioner. Disse kommunale latriner kan have op til 100 fæces i dem. Den Quoll er en hovedsagelig ensomt væsen, begrænser kontakten med andre for at parring eller andre sociale aktiviteter, såsom at bruge de latriner.

Diæt

Den Quoll er for det meste kødædende; de mindre quolls spiser primært insekter, fugle, frøer, firben og frugter; de større arter spiser fugle, krybdyr og pattedyr, herunder echidnas og possums. Tigeren Quoll kost er domineret af pattedyr som brushtail possums, kaniner og harer. Den nøjagtige mix er variabel afhængig af tilgængeligheden af ​​byttedyr efter skovbrande, og kan omfatte ådsler eller punggrævlinger når maden er knappe. De andre arter af Quoll har også været kendt for at spise ådsler. Den Quoll poter og vibrissae gør det muligt at nå i små huler for at finde bytte. Den Quoll jager ved stalking. Afhængig af størrelsen af ​​sit bytte, kan quoll spring eller angribe det. Det stifter små byttedyr ned med sine forpoter, mens fortære det, og springer over på større byttedyr, synke i sine kløer og lukke sine kæber rundt om halsen. Den Quoll kan få alt det vand den har brug for fra sin mad, hvilket gør det helt tilpasses under tørke eller andre perioder med vandmangel.

Reproduktion

Parringen sker i vintermånederne. Når en kvindelig Quoll er blevet imprægneret, folderne på hendes mave konvertere til en pose, der åbner på bagsiden. Drægtighedsperioden er 21 dage. En baby Quoll eller hvalp, er på størrelse med et riskorn. Op til 18 quolls fødes i hvert kuld, men kun seks overleve de første to uger. De overlevende bo i deres mors pose i otte uger, diende på en af ​​moderens seks patter til mælk. Under den niende uge, hvalpene vove sig ud af posen og ind på moderens ryg, hvor de forbliver i seks uger. Den Quoll når modenhed, når det er et år gammel, og har en naturlig levetid på mellem to og fem år. En 2008 undersøgelse af poserne af tiger quolls rapporterede poserne udseende «var pålidelige indikatorer for quolls 'reproduktive status: under den follikulære fase, blev poser fundet at være rødt og har mange sekreter. Efter ægløsning, poser blev dyb og våd. Forskere kan bruge disse oplysninger til at bestemme, hvor en kvindelig Quoll er i hendes ovariecyklus, som forventes at være hjælpsom i avl management.

Trusler

Sukkerrør tudser blev indført i Queensland i 1935; deres antal er siden vokset eksponentielt. Disse giftige tudser udgør en væsentlig trussel mod den nordlige Quoll, som kan dø efter indtagelse én. Sukkerrør tudser kan også skyde deres gift, som let kan blinde et dyr. Institut for Bæredygtighed, miljø, vand, Befolkning og Fællesskaber har udtalt, at sukkerrør tudser er meget invasive og er store trusler mod Quoll overlevelse.

Rovdyr som ræve og katte bytte om quolls og konkurrere med dem til mad. For eksempel, både quolls og ræve fange og forbruge kaniner. Siden indførelsen af ​​ræve, er kaninen befolkningen faldet drastisk. Ræve er blevet udryddet i mange af øerne ud for kysten i Australien i et forsøg på at beskytte Quoll.

Den Quoll lider dårligt fra urbanisering, boliger udvikling, minedrift udvikling og udvidelse af landbrugsjord. Levesteder bliver også ødelagt af store planteædere tramper græsset og tilgroning, hvilket gør camouflage vanskelig. Skovbrande og ukrudt bidrager også til ødelæggelse af levesteder.

Giften natrium monofluoroacetate er almindeligt anvendt i Australien til at kontrollere skadedyr såsom europæiske kaniner, ræve, vildtlevende rovdyr og vilde hunde såsom dingoer. Det er kogt i kød, som er sat i naturen for dyrene at indtage. Giften er ekstremt giftigt for vilde hunde og andre skadedyr, men betydeligt mindre så at quolls. Størrelse er en vigtig faktor i, hvordan giften vil påvirke en Quoll; større quolls vil lide nogen syg virkninger fra at spise et stykke tilberedt kød, der indeholder natrium monofluroacetate, men vil lide, hvis de spiser mere end én inden for en kort periode. Et stykke kød kan være dødelige for kvindelige og unge quolls. Da Quoll er et kødædende dyr, og vil let forbruge kød udeladt, er det i høj risiko fra giften. Kødet skal begraves mindst 8 cm under jorden, men er blevet fundet under minimal jord, en Quoll kan grave rundt for at komme til det. Forgiftning undersøges i øjeblikket, da antallet af quolls beskyttet mod rovdyr af lokkemaden kan være meget mere end dem, der indtager giften og dør.

Bevarelse indsats

Siden 1770 har alle australske Quoll arter faldet i antal på grund af habitat tab som følge af urbanisering. Den nordlige Quoll er truet af giftige sukkerrør tudser, men en University of Sydney projekt afsløret i 2010 at lære dem at undgå at spise de invasive padder. I 2008 Northern Territory Wildlife Park i Australien indspillede deres første kuld Quoll hvalpe i parken. De quolls avlet godt i fangenskab, med over 15 kuld i alene i 2008 ynglesæsonen.

I slutningen af ​​oktober 2011 blev et kuld på fem tiger Quoll unger født på Wild Life Sydney i Darling Harbour, Australien. Hvalpene blev født til uerfarne forældre, begge kun et år gammel. Årsagen til de unge forældre var fordi ældre mandlige quolls kan blive voldelige og dræbe den kvindelige, hvis de ikke ønsker at parre sig. Ved avl ét-årige quolls, var der ingen trussel om vold. Fire af de Quoll hvalpene vil blive sendt til andre zoologiske haver eller dyreparker hele Australien, men den ene, som forskerne navngivne Nelson, vil bo i centrum for at blive en "ambassadør for alle quolls".

Fox kontrolprogrammer har nydt den vestlige Quoll. Institut for Miljø og bevaring overvåger vestlige Quoll befolkninger i Jarrah skov som en del af sine faunal management programmer, samt løbende forskning i ræv kontrol, skovhugst og foreskrevne afbrænding. Perth Zoo har overvåget en vellykket fangenskab avlsprogram siden 1989. Det har med succes avlet mere end 60 vestlige quolls, hvoraf de fleste er det overført til Julimar Conservation Park, med forslag til at translokere at Wheatbelt reserver og Shark Bay.

Den bronze Quoll er holdt i Wasur National Park og Tonda Wildlife Management Area. Der er behov for mere forskning i distribution og trusler for yderligere bevarelse.

Oprettelse af en indfødt kæledyr industri i Australien relateret til quolls kunne støtte i deres bevarelse. Der er dog bekymringer om denne metode i forhold til dyrehold, bevarelse fordele, og andre spørgsmål. Nogle forskere mener, at holde quolls som kæledyr kunne støtte i deres langsigtede bevarelse, men der er behov for yderligere forskning om dette emne at konkludere, om dette er sandt eller falsk.

  0   0

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha