Pygmy spækhugger

Den pygmæ spækhugger er en lille, sjældent set hvaler i den oceaniske delfin familien. Det stammer den almindelige betegnelse fra deling nogle fysiske karakteristika med spækhugger. Det er de mindste arter, der har "hval" i den almindelige betegnelse. Faktisk "killer" kan være mere apt i tilfælde af pygmæ spækhugger end sin større relative; når en række pygmæ mordere blev bragt i fangenskab i Hawaii og Sydafrika, de var yderst aggressiv selv at dræbe andre poolmates. En pod fanget i Japan ikke vise sådan aggression.

Selvom det var blevet beskrevet af John Gray i 1874, pygmæ spækhugger, indtil begyndelsen af ​​1950'erne, blev kun kendt fra to kranier holdes på British Museum. I 1954 japanske cetologist Munesato Yamada offentliggjort regnskab for en "sjælden marsvin" opdaget i 1952 af hvalfangere, der arbejder fra Honshû. Han skrev, at de personer, han undersøgte havde kranier matcher dem i museet og at kroppen havde lignende kendetegn spækhuggeren, og foreslog det fælles navn mindre spækhugger. På trods af sit navn og funktioner, er pygmæ spækhugger ikke tæt knyttet til spækhugger.

Den videnskabelige arter deskriptor attenuata er latin for "tilspidsede", og refererer til den gradvise indsnævring fra hovedet til halen fin.

Beskrivelse

Den pygmæ morder er en gennemsnitlig størrelse delfin og kan nemt forveksles på havet med andre arter, især melon-ledes hval. Kroppen er robust og mørk-farvet. Kappen er især mørke. Hovedet er afrundet uden et næb. Siderne er lettere og maven er ofte hvid. Adskillige personer er blevet set med en hvid foring omkring munden og hagen. Rygfinnen er høj og lidt falcate.

Den pygmæ undgår menneskelig kontakt. Nogle spion-hopping, brud og andre aktive adfærd er blevet registreret, men det er ikke en akrobatisk dyr.

Disse delfiner altid bevæger sig i grupper, sædvanligvis fra 10 til 30, men til tider meget større.

Data fra strandinger, som synes at være fælles i de arter, indikerer en diæt af blæksprutter og små fisk. De er blevet observeret at angribe, dræbe og spise andre hvalarter såsom den fælles delfin.

Befolkning og distribution

Det eneste befolkning skøn er 38.900 personer i den østlige tropiske Stillehav. Men arten har en bred fordeling i tropiske og subtropiske vande hele verden. De er observeret regelmæssigt off Hawaii og Japan. Optrædener i bifangst foreslå en året rundt tilstedeværelse i Det Indiske Ocean nær Sri Lanka og små Antiller. I Atlanterhavet, har enkeltpersoner blevet observeret så langt nordpå som South Carolina mod vest og Senegal mod øst. Arten er rent oceanisk.

Bevarelse

Den pygmæ spækhugger er omfattet af aftalen om beskyttelse af små hvaler i Østersøen, det nordøstlige Atlanterhav, irsk og Nordsøen og aftalen om bevarelse af hvaler i Sortehavet, Middelhavet og Sammenhængende atlantiske område. Arten er desuden inkluderet i aftalememorandummet om bevarelse af Manatee og små hvaler i Vestafrika og Makaronesien og aftalememorandummet om bevarelse af hvaler og deres levesteder i Pacific Islands regionen

  0   0
Forrige artikel Sidney Harman
Næste artikel Cumbernauld House

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha