Prærie falk

Prærien falk er en mellemstor falk i det vestlige Nordamerika.

Det er på størrelse med en vandrefalk eller en krage, med en gennemsnitlig længde på 40 cm, vingefang på 1 meter, og vægt på 720 g. Som i alle falke, hunnerne bliver væsentligt større end hannerne.

Den yngler fra det sydlige Manitoba, Saskatchewan, Alberta og syd-centrale British Columbia syd gennem det vestlige USA-nogenlunde mellem den østlige kant af Mountain Time Zone og Cascade Mountains, samt Central Valley i Californien-til de mexicanske stater Baja California, Durango, og det nordlige San Luis Potosí. Det er langt mindre vandrende end de andre nordamerikanske falke, men om vinteren det gør trække noget fra de nordligste og højeste elevation dele af sit opdræt sortiment og spreder vest til ørkener og Stillehavets kyst i Californien, øst til omkring 100-meridian, og syd til Baja California Sur, Jalisco, og Hidalgo.

Beskrivelse

Fjerdragt er varm grå-brun over og bleg med mere eller mindre mørk marmorering nedenfor. Den mørkeste del af den øverste side er de primære vingefjer; den letteste er gumpen og hale, især de yderste halefjer. Hovedet har en "overskæg" mærket som en vandrefalk s, men smallere, og en hvid streg over øjet. Et iøjnefaldende karakter er, at de axillars og underwing pande er sorte, undtagen langs forkanten af ​​vingen. Dette skaber en effekt af "stivere" fra kroppen sammen hver vinge.

Unge ligne voksne, bortset fra at de har mørke striber på brystet og maven og mørkere, mindre grålig upperparts.

Kræver, hørte det meste i nærheden af ​​reden, er beskrevet som gentagne kree kree kree ..., KIK KIK KIK ... og lignende, svarende til vandrefalk s, men højere tone.

Eksperter kan adskille en fjern prærie falk fra en vandrefalk ved sin form og flyvning stil. Prærien falk har en længere hale i forhold til dens størrelse; en mere rørformet, mindre firskåren krop; og vingeled længere væk fra kroppen. Dens vingeslag er beskrevet som stærk og overfladisk ligesom vandrefalken s og har den samme hurtige kadence, men stivere og mere mekanisk.

Systematik

Prærien falk udadtil ligner vandrefalk samt den gamle verden "hierofalcons", især saker falk. Det blev ofte betragtes som den eneste New World medlem af sidstnævnte gruppe. Dette er imidlertid usandsynligt på grund af biogeografi, og mere for nylig, er Falco mexicanus betragtes som en tidlig aridland udløber af vandrefalken afstamning, meget som hierofalcons repræsenterer et senere divergens, der på lignende måde indrettet til at tørre habitat. Således lighederne mellem prærien falk og hierofalcons er et godt eksempel på konvergent evolution, de nuværende arter og sådanne gamle verden former som den saker og Lanner falke bliver ikke nære slægtninge, men økologiske ækvivalenter.

Økologi og reproduktion

Den habitat er åbent land, især tørre, om sommeren, herunder alpine tundra til shortgrass prærie og høj ørken. Om vinteren er det mere udbredt, lige til lave ørkener og lejlighedsvis til byer.

Prærien falk spiser for det meste små pattedyr og fugle fanget i flugten. Ligesom Merlin, det ofte jager ved at flyve hurtigt og lavt, i en højde på kun en meter eller så, i håb om at finde overrasket bytte, som det kommer over terræn eller omkring en busk. Dens marchhastighed anslås ved 72 km / t, og det accelererer i jagten. Det er også forfølger bytte observeret fra en aborre, igen ofte flyver meget lavt. Det fanger typisk fugle ved at forfølge dem i vandret flyvning og gribe dem, sjældnere banke dem ned i spektakulære dyk ligesom vandrefalk.

Denne art reder på klinten afsatser, så avl voksne er lokal i yngletiden. Koblingen gennemsnit fire æg, som er subelliptical og rosa med brune, rødbrune og lilla prikker. Inkubationstiden er 31 dage, begyndende med 2. til sidste eller sidste æg lagt. Inkubation bliver mere intens efter senere æg er lagt, noget aften ud udrugning gange. Som det er typisk for falke, den kvindelige gør det meste af inkubere og rugende, og hannen bringer de fleste af fødevarer, med den kvindelige også på jagt efter de unge er 12 til 14 dage gamle. Den unge fledge fra 36 til 41 dage efter klækning og forbliver med familien for en kort tid, før dispergering.

Forholdet til mennesker

Denne art er ofte brugt i falkejagt. Selvom det anses for svært at træne og uforudsigelige, det er det mest populære falk i USA, på grund af sin overflod og relativt let at erhverve. Det er også værdsat for sin aggressivitet. De mindre og mere smidige hanner er særligt effektive i udtagning af små fuglevildt som due og vagtler, mens de større og mere magtfulde kvinder pålideligt tage større spil op gennem størrelsen af ​​ænder. Det er undertiden hybridiseret med vandrefalken og jagtfalke.

Befolkningen er anslået til at være stabil eller stigende på over 5000 par, med måske 200 par ynglende på Snake River Birds of Prey National Conservation Area i Idaho.

Fodnoter

  • ^ BirdLife International. "Falco mexicanus". IUCN rødliste over truede arter. Version 2013,2. World Conservation Union. Hentet 26 November 2013.
  • ^ Dunne, Sibley & amp; Sutton
  • ^ Tidligere resultater, der foreslog hierofalcons at være den ældste gruppe af levende falke baseret på mtDNA cytochrom b sekvensdata var i fejl på grund af tilstedeværelsen af ​​en numt i hierofalcons.
  • .. ^ Helbig et al, Wink et al, Griffiths, Wink & amp; Sauer-Gürth, Wink et al., Nittinger et al.
  • ^ "The Hunting Falcon", Bruce Haak, Hancock House, ISBN 0-88839-292-3, 1992
  0   0

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha