Palmchat

Den palmchat er en lille, langhalet spurvefugle fugl, den eneste art i slægten Dulus og familien Dulidae. Det menes at være relateret til de waxwings, familie Bombycillidae, og er undertiden klassificeret med denne gruppe. Navnet afspejler dens stærk sammenhæng med palmer til fodring, rastende og nesting.

Den palmchat er den nationale fugl i Den Dominikanske Republik.

Beskrivelse

Palmchats er omkring 20 cm i længden. De er oliven-brun ovenfor og fløde-buff, stærkt stribet med brune, nedenfor. Deres gumpe og kanterne af deres primære fjer er mørke gul-grøn. De har stærke gule regninger og russet øjne. De mangler den bløde silkeagtig fjerdragt af waxwings eller silkeagtige-fluesnapper. Voksne er ens i udseende; umodne fugle har mørke struber.

Udbredelse og levesteder

Arten er endemisk til øen Hispaniola, herunder den tilstødende Saona og Gonave øerne, hvor det er almindeligt og udbredt. Det lever områder fra havets overflade til 1500 moh, hvor der kan findes palme savanne, eller andre åbne områder med spredte træer. Hvor dens mad træer er til stede, har det tilpasset godt til byens parker og haver.

Adfærd

Palmchats er meget omgængelig fugle, der ofte ses i små flokke, der indeholder flere par, som vil roost tæt sammen med deres krop i kontakt.

Avl

Yngletiden er hovedsageligt fra marts til juni måned. Fuglene bygge store, rodet, fælles reder af kviste i kroner af palmer. Lejlighedsvis, i mangel af palmer, andre træer eller endda telefonpæle, kan anvendes. Hele nesting struktur kan være op til 2 meter på tværs, der indeholder op til 30 tilstødende reder med deres egne separate kamre og indgange. Hunnerne lå kløerne på 2-4 tykt plettet, grå-lilla æg.

Mad

Palmchats lever af frugt og bær, herunder palmer og Gumbo-limbo træ, samt på blomster, især dem af epifytiske orkideer.

Voice

De er velformulerede og støjende fugle med et stort repertoire af klukkende og cheeping lyde konstant anvendes i deres sociale adfærd.

Bevarelse

Den palmchat er en almindelige arter inden for dens rækkevidde på omkring 75.000 km. Da det ikke nærmer de tærskler for befolkningen tilbagegang kriteriet om IUCN rødliste, er det blevet vurderet som værende af Least Concern.

  0   0
Forrige artikel River Corve
Næste artikel Charles T. Howard

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha