Mill ejerforeningen Building

Mill ejerforeningen Building, almindeligt forveksles med 'Ahmedabad Textile Mill ejerforeningen House', er en moderne arkitektur bygning i Ahmedabad, Indien designet af schweizisk-franske arkitekt Le Corbusier.

Historie

Le Corbusier kom til Indien for at designe Chandigarh i 1951. Han blev inviteret til Ahmedabad ved borgmester Chinubhai Chimanbhai. Surottam Hutheesing, daværende præsident for Ahmedabad Mill ejerforeningen, bestilt Corbusier til at bygge det nye hovedkontor i foreningen. Det blev afsluttet i 1954.

Design

En ceremoniel rampe giver en grand tilgang i en tredobbelt højde entre, åben for vinden. Ankomst er på første sal, hvor ledere kontorer og bestyrelseslokale er placeret. Stueetagen huser arbejde-rum af skrivere og en separat, single-historie kantine på bagsiden.

På tredje sal er en høj, top-lit auditorium med udhæng og en buet, omsluttende væg, foruden en generøs lobbyen. Mod øst og vest facader er i form af sol afbrydere eller brise-Soleil, et af Corbusiers mange formelle opfindelser, hvilket samtidig undgå barske sol, tillader visuel forbindelse og luft bevægelse. Mens brise-soleil handle som frie facader lavet af uslebne lukker beton, nord og syd sider, bygget i rå murværk, er næsten ubrudt.

På anden sal i Mill Owners 'Building, er lobbyen behandles som "et åbent rum defineres af barske, kantede former og auditorium som et lukket rum afgrænset af bløde, krum former ... to modstridende elementer, som både har brug for den anden for at eksistere. "

Filosofi

Ved udformningen kontoret, Le Corbusier forstod essensen af ​​foreningen, meget godt. Siden 1891 havde AMOA forudsat en institutionel ramme for de tætte familiemæssige bånd af byens overvejende Jain, væveri ejere. Corbusier udtrykte institutionens dobbelte karakter - den offentlige og den private - gennem sit begreb om huset som et palads. Villa Cook, designet af ham i 1926 og er baseret på samme koncept, anses for at være den nærmeste forgænger af Mill Owners 'Building. Omvendt har mange af hans senere projekter, især den Carpenter Center for Visual Arts på Harvard, nydt godt af nogle af de forsøg, der gennemføres i denne bygning.

  0   0
Forrige artikel Andy Lally
Næste artikel Estádio Das Laranjeiras

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha