Eurasiske sten Pipit

Den eurasiske Rock Piber er en lille art af spurvefugle fugl, der yngler på stenede kyster Vesteuropa.

Taksonomi og systematik

Rock Pipit blev først beskrevet af Pennant i 1766 i den første udgave af British Zoologi, selv om han ikke skelne det. Det blev først udmærker sig ved Walcott i 1789-udgaven af ​​britiske fugle, hvori han kaldte det havet lærke. Latham var den første til at give rock Pipit et videnskabeligt navn, i 1790, men havde fejlidentificerede de arter han navngivning og året efter var det at være den mørk lærke. I samme år, Montagu, som Latham havde hørt om emnet, opdagede rock Pipit på kysten af ​​det sydlige Wales, som var kendt for nogle fiskere i regionen som "Rock Lark".

Der er tre underarter af eurasiske sten Pipit:

  • Vestlige rock-pibere
    • Anthus petrosus kleinschmidti - indfødte til Færøerne, Shetlandsøerne, Orkney, Fair Isle og St. Kilda
    • Anthus petrosus petrosus - fundet i Irland, Storbritannien, nordvest Frankrig og Kanaløerne
  • Eastern Rock pibere
    • Anthus petrosus littoralis - spænder fra den skandinaviske halvø og nordvestlige Rusland til det sydlige Spanien og nordvestlige Afrika. Er også blevet fundet på Irland ved flere lejligheder.

Beskrivelse

Rock Pipit er den mest iøjnefaldende af pibere. De er tæt knyttet til træet og eng pibere og er temmelig ens i udseende, men er større og har mørkere ben. Det har dusky ydre halefjer, i modsætning til den rene hvide fleste pibere. Det kan også udmærker sig ved sin røgfarvet fjerdragt, bleg øje-ringen og mørke bryst, selvom bryst striber er dårligt defineret. De upperparts er mørke oliven med buff underparts. Den har en længde på 16 centimeter og et vingefang på 25 centimeter, med en vægt på 24 gram.

Udbredelse og levesteder

Adfærd og økologi

Avl

Fødevarer og fodring

Trusler eller Overlevelse

I kultur eller Forholdet til mennesker

Status

Eksisterende indhold

Den eurasiske Rock Piber er en lille spurvefugle fuglearter, der yngler på klippefyldte kyster Vesteuropa nordpå fra Bretagne. Det er hovedsageligt bosat i Irland, Storbritannien og Frankrig, i den vestlige del af sit sortiment, men de skandinaviske og russiske befolkninger trækker sydpå om vinteren; individer sommetider forvilder ind indre Europa. I Sachsen er det en sjældent set besøgende; for eksempel, Staatliches Museum für Tierkunde Dresden har, men et enkelt eksemplar, en mandlig skud på Dresden så langt tilbage som 8 Oktober 1894.

Det var tidligere opført inden for sit formodede søster arter, vandet Piber, som var deres lidt mere tydelig Stillehavet relativt buff-bellied Piber.

Beskrivelse, systematik og økologi

Ligesom de fleste andre pibere, er dette en udbød søger arter på jorden, hovedsagelig mørkebrun over og stærkt stribede buff nedenfor. Det har mørke ben, lysegrå ydre halefjer og en langstrakt mørk regning. Dens mørke fjerdragt er en tilpasning til de klippekyster, som den racer og vintre.

Vesteuropæiske fugle forbliver mørkegrå-buff hele året. Skandinaviske og Østersøen fugle er normalt ikke skelnes fra petrosus om vinteren; de kan vise rosa underparts og en bleg øjenbrynsstribe i sommer, der ligner vand Pipit. Vagabond fugle om vinteren er let skelnes fra vand pibere men umuligt at tildele underarter af udseende og målinger. Imidlertid er de vestlige befolkninger er kendt for at være næsten stillesiddende, så øst for Elben bassin vagabond rock-pibere er formentlig det meste littoralis.

Sin opfordring er en eksplosiv pasform. Sangen, som i mange pibere, er en serie af "blokke" af gentagne mere eller mindre skinger cheeping enkelt eller dobbelt noter; det ender på en trille og har som regel færre, men længerevarende "blokke" end i vandet Pipit.

Denne art er insektædende ligesom sine slægtninge, og som sædvanlig for motacillidae opsøger meget af sit bytte til fods. Eurasiske rock-pibere tendens til at findes langs klippekyster, hvorimod vand pibere favorisere fugtig græsarealer. Selv om de kan være forekomme i samme generelle område undertiden, er de sjældent findes i samme habitat. Den eurasiske Rock Piber er en langt mere imødekommende fugl end vandet Pipit. Hvis forskrækket, det flyver en forholdsvis kort afstand, tæt på jorden, før den lander igen.

  0   0
Forrige artikel 1897-1898 Southern League
Næste artikel Bihar Politi

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha