Ellen Travolta

Ellen Travolta er en amerikansk skuespiller.

Biografi

Ellen Travolta blev født den 6. oktober, 1940 in Englewood, New Jersey. til Salvatore Travolta og Helen Cecilia Travolta, tidligere Helen Cecilia Burke. Hendes far var semi-professionel fodboldspiller før blevet et dæk sælger og partner i et Firestone franchisen kaldet Travolta Dæk. Helen Travolta var en skuespiller og sanger, der optrådte med The Sunshine Sisters, en radio vokalgruppe. Hun blev senere et drama coach, skuespiller og direktør for de studerendes produktioner. Ellen Travolta søskende er Joey Travolta, Ann Travolta, Margaret Travolta, Sam Travolta og John Travolta.

Ms Travolta deltog Dwight Morrow High School i Englewood, New Jersey og Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania.

Hun er nok bedst kendt for sin skildring af Louisa Arcola Delvecchio, tanten af ​​Fonzie og mor til Chachi Arcola i 1950'erne-baserede sitcom Happy Days, og spin-off Joanie Loves Chachi. Hun spillede også mor til Baio karakter på det syndikerede komedieserie Charles i Charge 1987-1990.

Hendes første virkelig bemærkelsesværdig rolle kom spiller Mrs. Horshack-O'Hara i tre episoder af Welcome Back, Kotter. Hendes bror, John Travolta, portrætteret Vinnie Barbarino i serien. Senere i 1970'erne, spillede hun Dorothy Manucci i den kortlivede tv-serie Makin 'It.

Hun spillede også Marion Keisker i John Carpenters berømte 1979 tv-filmen Elvis.

Filmografi

2009 Falling Up - Dean Swift

2006 Waitin 'til Live - sladderagtige Woman

2006 Lonely Hearts - Ida

2002 Amys ret - Mrs. Haskell advokat

2002 Folk Lie - Mrs. Haskell s advokat

2001 Ansigt til ansigt - Joanne

1999 Passions - Alice

  • Episode # 1.14

1999 Basket - Agnes

1998 for svært at Die - Rose Devlin

1998 Mel - Dr. Vogul

1997 Pretender - Dara s mor

  • Unhappy Landinger

1997 Single fyr - Fru Cordova

  • Vegas Finale
  • Bedstefar Klausul

1994-1996 General Hospital - Gloria Cerullo

1987-1990 Charles i Charge - Lillian

  • Charles Be DeMille
  • Fair Exchange
  • At se er at tro
  • Næsten Familie
  • Lærerens Pest

1989 Hun så et mord - Mona

  • Jack og Bill

1986 cirkel af vold: A Family Drama - Marion

1981-1984 Happy Days - Louisa Arcola

  • Passager: Del 2
  • Turn Around ... Og du er hjemme
  • Kærlighed og ægteskab
  • Ikke med min mor, behøver du ikke
  • Hej, Mrs. Arcola

1982-1983 Joanie Loves Chachi - Louisa Arcola Delvecchio

  • Den Elopement
  • First Love, Last Kærlighed
  • Juleshow
  • Min Middag med Chachi
  • Term Paper

1983 Allison Sydney Harrison - Joyce

1982 Quincy - Fru Marguiles

  • For Love af Joshua

1980 Nummer 96 - Rita Sugarman

1980 Tre selskab - Mrs Marconi

  • Og retfærdighed for Jack

1980 Misadventures af Sheriff Lobo - Myra Kimberly

  • Mystery på Orly Express

1980 Menneskelige Eksperimenter - Mover

1979 Marie - Carla Coburn

1979 Chef for Detectives - Janine

  • Kun de smukke piger Die: Del 1

Kun de smukke piger Die: Del 2

1979 Makin 'It - Dorothy Manucci

  • Tonys Homecoming
  • Lidt Orphan Fusco
  • Noget for Ma
  • Sjov, sjov, sjov: Del 2
  • Sjov, sjov, sjov: Del 1

1979 Elvis - Marion Keisker

1977-1978 Otte er nok til

  • Du vil ikke have Nicholas at sparke omkring længere: Del 1 - Ejendomsmægler, Della Gale
  • Schussboomer - Dr. Abbott

1978 Diff'rent Strokes - Ms Aimsley

  • Socialrådgiveren

1978 Love Boat - Normans mor

  • Rocky / Julies Dilemma / Hvem er hvem?

1978 Er du i huset alene? - Rouillard

1978 Fedt - Waitress

1978 Courage og Passion - Emily

1978 Hjul

1978 chips - Helen

  • Cry Wolf

1978 Præsidentens Mistress - Analyst

1978 Én dag ad gangen - Fru Shaddock

  • Anns sekretær

1977 Intimate Strangers - Marilyn Burns

1977 Politi Story - Karen Ramsey

  • Stigma

1977 Hvad sker !! - Lily

  • Nothing Personal

1977 Velkommen tilbage, Kotter - Mrs. Horshack-O'Hara

  • Den deprogramming Arnold Horshack
  • Just Testing
  • Der Goes Number 5

1976-1977 Visioner

  • Iowa - Sygeplejerske
  • The Great Cherub Strik Strike - Angie

1977 Cover Girls - Fotograf

1976 Alt i familien - Sekretær

  • Den Arbejdsløshed Story: Del 2

1976 Medical Center

  • Du kan ikke annulleres My Baby

Personlige liv

Ms Travolta er gift med skuespilleren Jack Bannon. I 1994 flyttede parret til Coeur d'Alene, Idaho. De er forældre til Tom Fridley, en skuespiller, hvis kreditter omfatter Oy Vey! Min søn er bøsse !!, Face / Off, Phantom of the Mall: Eric hævn, Sommer Camp Nightmare, Jason Lives: fredag ​​den 13. del VI, fænomen og The Karate Kid. Hun var tidligere gift med Craig Respol. Ms Travolta og Mr. Respol har en datter, Molly Allen Ritter. Molly Allen Ritter har været en pædagog, servitrice, disc jockey, og skuespiller. Hun skrev "The Day Spring Ville Come Out", en leg, hvor Ellen Travolta udført i 2003 og har i øjeblikket en række en morgen radioprogram, Dave, Ken og Molly om morgenen på KZZU-FM.

Ellen Travolta har været en mangeårig performer og tilhænger af Coeur d'Alene Sommer Teater, hvor hun optrådte i en produktion af Hello, Dolly! i Coeur d'Alene Sommer Teater i 2000 og 2012 at spille stjernen rolle overfor sin mands skildring af Horace Vandergelder. Teatret er modtageren af ​​Helen Burke Travolta Memorial fond, oprettet til ære for Ms Travolta mor. Ms Travolta har udtalt "Min mor var begyndelsen på alt dette for os. Hun elskede teatret, og hun var altid involveret med fællesskabet teatret og hun opfordrede os alle til at være i det. "

  0   0

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha