Željko Joksimović

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Maj 16, 2016 Asger Reidar E 0 0

Željko Joksimović eller ofte krediteret Zeljko Joksimovic; født 20 April 1972 i Beograd, SR Serbien, SFR Jugoslavien) er en serbisk sangerinde, komponist sangskriver, multiinstrumentalist og producer. Han er en af ​​de mest populære og respekterede kunstnere fra Balkan. Han er også meget godt værdsat andre steder i Øst- og Centraleuropa. Han kan spille 12 forskellige musikinstrumenter, herunder harmonika, klaver, guitar, og trommer. Joksimović er flersproget, at være flydende i græsk, engelsk, russisk, polsk og fransk samt sit hjemland serbisk. Han har en karriere som solo pop kunstner og samtidig er han en produktiv komponist for andre sangere. Han kan kaldes en mester i Balkan Ballads for at have skrevet fire af de mest berømte: "Lane moje" "Lejla" "Oro" og "Nije ljubav stvar". Han komponerer også musik til film, tv-serier og teaterforestillinger. Han repræsenterede Serbien og Montenegro i 2004 Eurovision Song Contest med sangen "Lane moje", placerer sekund. Han repræsenterede Serbien i Eurovision Song Contest 2012 i Baku, Aserbajdsjan og sluttede tredje.
Han er en dommer på den første serie af X Factor Adria.

Karriere

Spæde start

Željko Joksimović blev født den 20. april 1972 i Beograd og voksede op i byen Valjevo. Željko første internationale succes kom i en alder af 12, da han vandt titlen i Første Accordion i Europa på den prestigefyldte musikfestival i Paris. Han er uddannet fra Music University i Beograd og lancerede sin professionelle musik karriere i 1997. I 1998 vandt han en konkurrence på Pjesma Mediterana festival med sangen "Pesma Sirena", hvilket førte til muligheder for at udføre på flere prestigefyldte festivaler i Hviderusland. Den serbiske musiker vandt "Grand-Prix" prisen på to festivaler i landet.

1999-2004: Amajlija, Rintam og 111

I 1999 Joksimović underskrevet med byen Records, en musik etiket ejet af en privat serbisk tv-station RTV Pink. Den unge sangerinde blev forfremmet derefter som en folkemusik og pop kunstner. Hans første studiealbum, med titlen Amajlija, inkluderet "Pesma Sirena" sammen med syv andre spor. Hans første store succes var med singlen "7 Godina", skrevet af ham selv og Leontina Vukomanović. Sangen gik til nr 1 på de serbiske pop musik diagrammer, og blev meget populær i andre tidligere jugoslaviske lande.

I 2000 Joksimović udgivet sin anden studiealbum Rintam opkaldt efter en sang på albummet. Andre numre på albummet inkluderet "Vreteno", "Balada", "Gadura", og duet med Haris Dzinovic "Sta ce meni skruestik od toga". Tre musikvideoer blev produceret til sange på dette album.

111 blev udgivet i 2002, stigende til No.1 på pop hitlisterne Serbien og andre lande i regionen. Nogle af sangen inkluderet er "Varnice", "Zaboravljas" og "Karavan".

I 2003 Joksimović skrev sangen "Asociācija Si" for makedonske musik sanger Tose Proeski der førte ham til at vinde Beovizija.

2004: Eurovision Song Contest 2004

Serbien og Montenegro, at sende en deltager for første gang til 2004 Eurovision Song Contest, besluttede på deres repræsentant gennem Evropesma 2004 en musikfestival og konkurrence i Serbien og Montenegro. Joksimović vandt konkurrencen med "Lane Moje", der består af Željko selv, sammen med tekstforfatter Leontina Vukomanović.

I semifinalen, Joksimović placeret først. Men i det sidste han placeret sekund bag ukrainske sangerinde Ruslana, men fik "The Marcel Bezencon Press award". "Lane Moje" var den bedst sælgende single i Serbien og Montenegro.

2004-2007: Efter Eurovision, IV og Platinum Collection

Efter succesen i Konkurrencen, samme år, Joksimović grundlagde MINACORD PRODUKTION. Siden da, han arbejder og komponerer i sit eget studie. I midten tid komponerede han og udgav singlen "Ledja o Ledja", som vandt en stor popularitet i de lande, hvor Željko normalt udfører. I 2005 han igen komponeret en sang for Serbien og Montenegros nationale forvalg til Eurovision kaldet Beovizija. Željko komponeret balladen "jutro", som blev udført af Jelena Tomašević. I oktober 2005, han komponerede og udførte en duet med østrigsk sanger Tamee Harrison. Sangen blev titlen jeg leve mit liv for dig ", som var en succes i hele Europa. Omkring dette tidspunkt, Željko skrev sit første film score. I samarbejde med Cobra produktion komponerede han musik til filmen Ivkova Slava. Samme år udgav han sit fjerde studiealbum "IV" eller "Ima Nesto u tom što mig nødven-." I dette album skiftede han musik stil, der var typisk for ham. De sange i albummet er Pop ballader med nogle etniske serbiske folkemusik elementer. CD'en solgt over 800.000 kopier end det tidligere Jugoslavien. I 2006 komponerede han Eurovision Song Contest 2006 sang Lejla for Bosnien-Hercegovina, udført af Hari Mata Hari. Sangen sluttede på tredjepladsen, hvilket gør det Bosniens bedste ydeevne i konkurrencen. Han vandt også den prestigefyldte Best Komponist Award, overdraget til Željko alle komponister, der deltog i denne festival.

I 2007 udgav han sin anden greatest hits samling kaldet Platinum Collection, som omfattede to nye singler "Devojka" og "Nije gør mene". Han komponerede også musik til tv-serien "Ranjeni Orao" og "Ono nase sto nekad bejase". Samme år, foran 18.000 mennesker Joksimović lavede en koncert, hvor han sang alle sine hits i Beograd Arena udgivet i DVD med titlen "Koncert Beogradska Arena".

2008-2011: Eurovision hosting og Ljubavi

I begyndelsen af ​​2008, Željko Joksimović komponeret en sang, der blev udført af Jelena Tomašević i den serbiske nationale finalen for Eurovision sang valg, Beovizija 2008 kaldet "Oro". Sangen er en folkemusik ballade med traditionel folkemusik serbiske elementer. Fordi Eurovision Song Contest 2007 er vundet af Serbien, konkurrencen det år kom i landet. Den 24. marts 2008 blev det annonceret af 2008 Eurovision arrangørerne RTS, der sammen med Jovana Janković ville han være vært for Eurovision Song Contest 2008 i Beograd, hvilket gav ham to roller i konkurrencen. Tomašević sang sluttede på 6. plads over 25 lande i finalen.

Efter et år med en musik pause udgav han sit femte studiealbum ved navn Ljubavi ved produktionen af ​​Minacord og By Records. "Ljubavi" er navnet fra piloten single fra albummet også. Singlen har en stor succes i Serbien og nabolandene. I begyndelsen af ​​2010 udgav han den anden single fra albummet hedder "Kvinde Za SVA Vremena".

Den 12. juni 2010 udførte han sin største koncert endnu. Det blev afholdt på Asim Ferhatović Hase i Sarajevo, Bosnien-Hercegovina, som kan rumme 37.500, selvom fremmøde til koncerter kan udvides til at nå op på omkring 80.000, foran over 40.000 personer.

2012: Eurovision afkast

Joksimović repræsenterede Serbien i Eurovision Song Contest 2012 i Baku, Aserbajdsjan. Sangen blev kaldt "Nije ljubav stvar" komponeret og udført af Joksimović. Teksterne er af Marina Tucaković og Miloš Roganović. Den engelske version af sangen hedder "Synonym" af Ljilja Jorgovanović. Ordningerne for begge versioner blev udført af Željko Joksimović og Alek Alekov. Den postproduction og mastering blev udført af James Cruz, en prisbelønnet audio-mastering ingeniør i sin New York atelier. Sangen var en stor succes, sluttede på tredjepladsen.

Han giftede Jovana Janković i januar 2012.

Diskografi

Studiealbum

  • 1999 Amajlija
  • 2001 Vreteno
  • 2002 111
  • 2005 IV
  • 2009 Ljubavi

Levende albums

  • 2008 Željko Joksimović - Beogradska Arena Live-

Opsamlinger

  • 2003 The Best Of Željko Joksimović
  • 2007 Platinum Collection

Singler

  • 2004 Željko Joksimović - Leđa o leđa
  • 2004 Željko Joksimović - Lane Moje CD + DVD
  • 2004 Željko Joksimović - Lane moje / Farvel
  • 2005 Željko Joksimović & amp; Tamee Harrison - Jeg lever mit liv for dig
  • 2007 Željko Joksimović - Devojka
  • 2007 Željko Joksimović - Nije gøre mene
  • 2008 Željko Joksimović - Ono nase što nekad bejaše
  • 2010 Željko Joksimović - Dodji sutra
  • 2012 Željko Joksimović - Nije ljubav stvar
  • 2013 Željko Joksimović - Ludak Kao ja

Duets

  • 2002 Haris Džinović - STA će meni Mere od toga
  • 2005 Dino Merlin - Supermen
  • 2005 Tamee Harrison - jeg leve mit liv for dig
  • 2012 Samuel Cuenda "Su amor mig venció"
  • 2014 Željko Joksimović & amp; Toni Cetinjski - Zabluda

Soundtracks

  • 2005 "Ivkova Slava",
  • 2009 "Ranjeni Orao"

Andre værker

  • 2003 Tose Proeski - Sang: Asociācija Si - Komponist: Željko Joksimović, Album: Den Za Nas / Dan Za Nas
  • 2005 Nava Medina - Sang: Malah Shomer - Komponist: Željko Joksimović
  • 2005 Jelena Tomasevic - Sang: jutro - Komponist: Željko Joksimović, Album: Oro
  • 2006 Hari Mata Hari - Sang: Lejla - Komponist: Željko Joksimović, Album: Lejla
  • 2009 Halid Bešlić - Sang: "Miljacka" - Komponist: Željko Joksimović, Album: Halid08 Bešlić
  • 2008 Jelena Tomasevic - Sang: Oro - Komponist: Željko Joksimović, Album: Oro
  • 2008 Eleftheria Arvanitaki - Sang: At Telos mas Des - Komponist: Željko Joksimović, Album: Mirame Universal Music
  • 2008 Melina Aslanidou - Sang: Poso - Komponist: Željko Joksimović, Album: Best of - Sto Dromo Sony BMG
  • 2008 Sang: Nikola Tesla - Komponist: Željko Joksimović feat. Jelena Tomašević Album: Balkan Ruter Vol.1: Nikola Tesla
  • 2011 Lepa Brena - Sang: Biber - Komponist: Željko Joksimović
  • 2011 Lepa Brena - Sang: Ne BiH Bila ja - Komponist: Željko Joksimović
  • 2013 Saša Kapor - Sang: Hotel Jugoslavija - Komponist: Željko Joksimović

Eftersynkronisering

  • 2014 - Опасно оптерећење
  0   0
Forrige artikel Cyprian Broodbank
Næste artikel DZihan & Kamien

Relaterede Artikler

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha