Eleni Karaindrou

Eleni Karaindrou er en græsk komponist, født i landsbyen Teichio i Phocis, Central Greece, den 25. november 1941. Hun er bedst kendt for at lave film af instruktøren Theo Angelopoulos.

Hun flyttede med sin familie til Athen, da hun var otte år gammel, og hun studerede klaver og teori på Hellenikon Odeion. Hun deltog også historie og arkæologi klasser på universitetet. I 1967 med den græske militærjunta af 1967-1974 flyttede hun til Paris, hvor hun studerede Musiketnologi og Orchestration og hun improviserede med jazzmusikere. Så begyndte hun at komponere populære sange.

I 1974 vendte hun tilbage til Athen, hvor hun etablerede et laboratorium for traditionelle instrumenter og samarbejdet med afdelingen for Musiketnologi af radioen. I 1976 opdagede hun ECM Records, som var på det tidspunkt, synonym for dybtgående forskning, kreativ rigdom og frihed for musikalske ordninger. Det var en periode med høj produktivitet for hende. Det var på dette tidspunkt blev hun introduceret til musik til teater og biografen. Hun erklærede, at denne eksponering til biografen var en ny begyndelse, hvorfra hendes egen personlige stil opstod, og hvor forholdet mellem billeder og bevægelser skabt en ny plads til hendes udtryk af følelser.

Hendes første Soundtrack Albummet blev udgivet i 1979 for filmen Periplanissi af Chistoforos Christofis. I 1982 vandt hun Thessaloniki International Film Festival og blev bemærket af Theo Angelopoulos, formanden for udvalget. De samarbejdede i de sidste otte film af den græske direktør 1984-2008.

Karaidrou er meget produktiv. Indtil 2008 havde hun komponeret musik til 18 film i fuld længde, 35 teaterproduktioner og 11 serier og tv-film. Hun har også arbejdet med Chris Marker, Jules Dassin og Margarethe von Trotta. En musiker af ekstraordinær sensibilitet, hun modtog i 1992 Premio Fellini af Europa biograf.

Diskografi

  • Medea - ECM 2014
  • Koncert i Athen - ECM 2013
  • Støv af Time - ECM 2009
  • Den 10 - Mikri Arktos / ECM 2008
  • Elegy af rydning - ECM 2005; Også udgivet som DVD
  • Den Weeping Meadow - ECM 2004
  • Trojanske Kvinder - ECM 2001
  • Evigheden og en dag - ECM 1998
  • Rosa, Wandering - Lyra 1996
  • Ulysses 'Gaze - ECM 1995
  • Den Suspenderet Trin af Stork - ECM 1992
  • Musik til film - ECM 1991
  • Den Suspenderet Trin af Stork - Minos 1991
  • Unreleased optagelser - Minos 1991
  • L'Africana - Minos 1990
  • Herodes Atticus Odeon - Minos 1988
  • Landskab i Mist - Milano 1988
  • Biavleren - Minos 1986
  • Voyage til Cythera - Minos 1984
  • The Price of Love - Minos 1983
  • The Great Vigil - Minos 1975
  0   0
Forrige artikel Beauville-Laszlo teorem
Næste artikel Dawn Steel

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha