Deep Listening Band

Deep Listening Band blev stiftet i 1988 af Pauline Oliveros ,, Stuart Dempster, og Panaiotis. David Gamper erstattet Panaiotis i 1990.

Bandet er opkaldt efter Oliveros 'sigt koncept, program og registreret servicemærke af Deep Listening Institute, Ltd, Deep Listening, og har specialiseret sig i at udføre og optager i resonante eller efterklang rum såsom katedraler og enorme underjordiske cisterner, herunder 2-millioner -US gallon Fort Worden cisterne, som har en 45 sekunder efterklangstid.

Milepæle & amp; Samarbejde

Deep Listening Band indspillede sin første, selvstændige titlen album på Fort Worden cisterne i Port Townsend, WA den 8. oktober 1988. Al Swanson er krediteret med på location optagelse, mens Swanson og Dempster samarbejdede i redigering af optagelsen i december 1988. Den oprindelige navn "The Deep Listening Band", og den tilsvarende forkortelse "DLB" blev opfundet i vinteren 1988/1989. I 1991 blev navnet "Deep Listening Band", uden et "The".

DLB samarbejdede med Ellen Fullman og hendes lange String Instrument resulterer i Suspended Musik frigivelse af Periplum Records i 1993. Bandet optrådte også, indspillet og udgivet en trope om John Cages 4'33 ". Non Stop Flight, en 70 minutter uddrag fra den 4 timer og 33 'trope optaget i september 1996 på Mills College koncertsal, blev udgivet af Music & amp; Arts uudslukkelig ild med Joe McPhee kvartetten blev udgivet på Deep Listening Label i 2003. Samme år oplevede frigivelse Deep. Tid byder schweiziske eksperimentel percussionist Fritz Hauser som særlig gæst.

I 2008 DLB fejrede 20 år med en række arrangementer, der begynder i august på Bard College som en del af New Albion Records '25 års jubilæum. Båndene jubilæum festlighederne kulminerede i en forestilling den 24. oktober 2008 kl Roulette i NYC. Samme dag Taiga Records udgivet dobbelt LP Så & amp; Nu nu & amp; Derefter blev en samling af hovedsagelig unreleased optagelse uddrag fra 1990 til 2006. ydeevne på Roulette og ydeevnen på Big Twig Studio i Catskills den følgende dag præsenteret som en del af IONE '13. årlige Drøm Festival.

Mens 2011 var et meget produktivt år for DLB, det markerede også det tragiske tab af lang tid bandmedlem David Gamper i september. Støttet af Matt Turner, Rebecca Salzer, Jeff Wallace, medlemmer af IGLU, Larry Darling og Jillian Johnson DLB indviede 29 oktober 2011 resultater på Lawrence University i Appleton, WI til mindet om David Gamper. Som en hyldest til Gamper DLB udgivet tre albums byder den lange tid trioen Dempster, Gamper og Oliveros: Ottekantet Polyphony, Great Howl på Town Hall og Needle Drop Jungle.

Bandet fejrede sit 25 års jubilæum med en uges ophold kulminerede i en koncert i Dunrobin Sonic Gym i Ontario, Canada i oktober 2013. Ved denne lejlighed bandet beskæftigede cisterne Simulation Technology, en simulering af Fort Worden cisterne akustik, som er udviklet af Jonas Braasch, direktør for Center for Kognition, Kommunikation og Kultur ved Rensselaer Polytechnic Institute. Både hjemsted og koncert featured stiftende medlemmer Pauline Oliveros og Stuart Dempster samt særlige gæster Jonas Braasch, Jesse Stewart og Johannes Welsch. Koncerten, som åbnede med en påkaldelse af Ione, blev indspillet af Braasch og Welsch, og udgivet af Deep Listening som Dunrobin Sonic Gems den 8. oktober 2014 markerer den 26. årsdagen for den skelsættende Fort Worden cisterne optagelse. Ved denne lejlighed DLB også udgivet "Johina", et uddrag fra soundcheck forud for koncerten, som en enkeltstående sammensætning til download.

Diskografi

  • 2014: Dunrobin Sonic Gems med Ione, Jonas Braasch, Jesse Stewart og Johannes Welsch
  • 2013: Ser tilbage med Joe McPhee og Randy Raine-Reusch
  • 2012: Ottekantet polyfoni
  • 2012: Stor Howl at Town Haul
  • 2012: Needle Drop Jungle
  • 2008: Så & amp; Nu nu & amp; Derefter
  • 2003: Deep Time med Fritz Hauser
  • 2003: uudslukkelig ild med Joe McPhee Quartet
  • 1998: Non Stop Flight
  • 1995: Sanctuary
  • 1995: Tosca Salad
  • 1993: Suspenderet Music
  • 1991: Klar Made Boomerang
  • 1990: Troglodyte Delight
  • 1989: Deep Listening
  0   0
Næste artikel Dario Resta

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha