De Voetbalmatch

"De Voetbalmatch" er en sang af Louis Davids. Det blev udgivet på 7 "på sin herres Stemme i 1929. B-siden til det indre er" De Olieman heeft Een fordje Opgedaan ".

I sangen, Louis Davids fortæller hans erfaring efter at have besøgt en fodboldkamp i Amsterdam mellem folk som Ajax Amsterdam og Blauw-Wit Amsterdam.

Sangen blev senere vist på Louis Davids Greatest Hits album, som blev releaded på EMI med titlen "12 Grote successen van De Grote kleine mand". Det var den sjette styr på albummet, efter "Een Hollands pige" som nummer 5 med "De Olieman heeft een fordje opgedaan" følgende ved spor nummer 7.

Song Lyrics

Jan de Bakker havde mig zondag uitgenooigd Voor een wedstrijd tussen Ajax en Blauw-Wit Nou die slome het »r EER mee i gelegen Je wordt koud herre als je daar te knijste zit Ik heb nooit geweten dat ik zo Sportief var Ønsker nou ja van voetbal Wist ik nog nie veel Maar zo nou da dan docht ik dat ik 't aflee Vil de zenuwe dø zaten i m'n køl

Twintig knullen i d'r Jansen en Tielanes Liepen los i het mødding op een grasveld rond Wassen Beelden herre om zo Rauw i te bijten Af en tå dan Kwam het vand i mig mond Ik Zat zonder erg dat snoepgoed en te kijke En ik Vidste niet dat 't al begonnen var Eensklaps Riep de Bakker "mål" en van emotie Vielen al z'n Valse tanden in' t gras

I de verte brodden een Gozer i 'n poortje Met van achteren een soortement van netto Ik ZEG "waarom gaat die lufte niet aan de kant staan" Hij krijgt iedere keer dø stuiter op z'n het Jan die heb mig Toen de regels uitgelegen En hij Zei "die lufte heet keeper da dat MOT Wie de voetbal in 't netto schopt het een goaltje En wie de Meeste goaltjes krijgt die vint de pot"

Een brok kifteling floot telkens op een fluitje En dan Riep 'dvs. "hænder", "straf" af "frispark" En dan Mosten ze van voren of en beginnen Ik ZEG "waarom krijgt die druiloor niet de hik? Som-tie nog eens roet in 't eten durft te gooien Dan Maak ik ook hænder, maar dan gaat' t mødte geweld Zal ik 'm een ​​straf op z'n ogen Geven Dat z'n whole middenlinie d'r van zwelt "

Na een kwartiertje Werd de wedstrijd Reuze spannend En de whole Click krioelde op de grond Jan Riep "hjørne", da der er een doodschop about een hoekkie En Toen Kwam »r een Invalide van 't foran Ik ZEG" Jesses jan d'r Vallen Toch geen dooie? Ik bedoel maar 't er Haast zonde da »k ZEG Som' t zo mot zoek ik Liever mødte z'n tweetjes Wat verstrooiing op de nieuwe wandelweg"

Ied're Keer stormde een ploegie weer naar voren da dan kreeg die bal een MEP, ik ZEG: "HIJ Leit" als de bal weer in 't netje blev gekieperd dan floot die lange da dan Riepen ze: "off site" Ja die Zei mig "dat goaltje var niet geldig" En hij forsinkelse i 't netto dat komt toch niet te pas Toen Zei Jan "die Spils, die haft niet magge schieten Omdat' dvs. overspelpositie var"

Ik hoorde niks meer som "hup Ajax" af "hup Feyenoord" Om die scheidsrechter Wier ik toch Toen zo Vals Dat ik gooide een banaan vlak op z'n ponem En viel huilende m'n Bakker about z'n hals Nou die smeedde Gauw 't IJzer Toen' t heet var En hij GAF mig een verbouwereerde zoen Ik weet Heus niet wie de wedstrijd heeft gewonnen Maar mij Jantje er voor mij de Kampioen

  0   0
Forrige artikel Anuṣṭubh
Næste artikel Fath al-Bari

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha