Curtis Fuller

Curtis DuBois Fuller er en amerikansk jazz trombonist, kendt som medlem af Art Blakey s Jazz Messengers og bidragyder til mange klassiske jazz optagelser.

Biografi

Fullers jamaicanske-fødte forældre døde, da han var ung; Han voksede op i et børnehjem. Mens i Detroit var han en skolekammerat Paul Chambers og Donald Byrd, og også vidste Tommy Flanagan, Thad Jones og Milt Jackson. Efter hæren tjeneste mellem 1953 og 1955 Fuller sluttede kvintetten af ​​Yusef Lateef, en anden Detroit musiker. I 1957 flyttede kvintetten til New York, og Fuller indspillede sine første sessioner som leder for Prestige Records.

Alfred Lion of Blue Note Records først hørte Fuller lege med Miles Davis i slutningen af ​​1950'erne, og fremhævede ham som sideman på rekord datoer ledet af Sonny Clark og John Coltrane; Fuller arbejde med dennes Blå Tog album er nok hans mest kendte indspillet. Fuller førte fire datoer for Blue Note, om en af ​​disse, et album med Slide Hampton, ikke er blevet udstedt i mange år. Andre sideman optrædener i løbet af det næste årti inkluderet arbejdet albums under ledelse af Bud Powell, Jimmy Smith, Wayne Shorter, Lee Morgan og Joe Henderson.

Fuller var også den første trombonist at være medlem af Art Farmer-Benny Golson Jazztet, senere at blive den sjette mand i Art Blakey s Jazz Messengers i 1961, opholder sig med Blakey indtil 1965. I begyndelsen af ​​1960'erne, indspillet Fuller to albums som en leder til Impulse! Records, også have registreret for Savoy Records og Epic efter sine forpligtelser over for Blue Note var afsluttet. I slutningen af ​​1960'erne var han en del af Dizzy Gillespie band, der også fremhævede Foster Elliott. Fuller gik på at turnere med Count Basie og også genforenet med Blakey og Golson.

Fuller fortsætter med at udføre og registrere, og er i øjeblikket et fakultet medlem af New York State Summer School of Arts School of Jazz Studies.

Diskografi

Som leder

  • 1957: Ny Trombone
  • 1957: Curtis Fuller med Red Garland
  • 1957: Curtis Fuller og Hampton Hawes med franske Horns
  • 1957: åbneren
  • 1957: Bone & amp; Bari
  • 1957: Jazz ... Det er Magic!
  • 1957: Curtis Fuller bind 3
  • 1958: To Bones
  • 1959: Sliding Easy
  • 1959: Blues-ette
  • 1959: The Curtis Fuller Jazztet
  • 1959: Imagination
  • 1960: Billeder af Curtis Fuller
  • 1960: Boss af Soul-Stream Trombone
  • 1961: The Magnificent Trombone af Curtis Fuller
  • 1961: Sydamerikansk Cookin '
  • 1961: Soul Trombone
  • 1962 Cabin in the Sky
  • 1971: Crankin '
  • 1972: Smokin '
  • 1978: Fire på Outside
  • 1978: Brand og filigran
  • 1979: Giant Bones '80
  • 1980: Giant Bones i Nice
  • 1982: Curtis Fuller Meets Roma Jazz Trio
  • 1993: Blues-ette del II
  • 2003: Op sprang foråret
  • 2003: Keep It Simple
  • 2010: Jeg vil fortælle hende
  • 2011: Historien om Cathy og Me
  • 2012: Down Home

Som sideman

Med Dave Bailey

  • One Foot i rendestenen
  • Gettin 'Into Somethin'
  • Bash!

Med Art Blakey

  • Buhaina Delight
  • Mosaic
  • Campingvogn
  • Tre Blinde Mus
  • Ugetsu
  • Gratis for alle
  • Kyoto
  • Indestructible
  • Golden Boy
  • In My Prime Vol. 1
  • In My Prime Vol. 2

Med Paul Chambers

  • 1st Bassman

Med John Coltrane

  • Blue Train

Med Sonny Clark

  • Dial "S" for Sonny
  • Sonnys Crib

Med Lou Donaldson

  • Lou Tager Off

Med Kenny Dorham

  • Dette er øjeblikket!

Med Gil Evans

  • Store Jazz Standards

Med Art Farmer

  • Messing Shout

Med Dizzy Gillespie

  • Den Dizzy Gillespie Reunion Big Band

Med Benny Golson

  • Den anden side af Benny Golson
  • Borte med Golson
  • Groovin 'med Golson
  • Gettin 'med det
  • Mød Jazztet - med Art Farmer
  • Tag et nummer fra 1 til 10
  • Pop + Jazz = Swing
  • Voices Alle - med Art Farmer
  • Øjeblik til øjeblik - med Art Farmer
  • Nostalgi - med Art Farmer
  • Tilbage til byen - med Art Farmer
  • Real Time - med Art Farmer

Med Slide Hampton

  • World Of Basuner

Med Hampton Hawes

  • Baritones og franske horn

Med Jimmy Heath

  • Den Thumper
  • Kærlighed og forståelse
  • The Time og Place

Med Joe Henderson

  • I forfølgelsen af ​​Blackness
  • Tilstand for Joe

Med Freddie Hubbard

  • Body & amp; Soul

Med John Jenkins

  • Jazz Øjne - med Donald Byrd

Med Philly Joe Jones

  • Drums Around the World
  • Sammen! - Med Elvin Jones

Med Quincy Jones

  • Newport '61

Med Clifford Jordan

  • Cliff Jordan

Med Yusef Lateef

  • Jazz for Tænkeren
  • Jazz Mood
  • Før Dawn: The Music af Yusef Lateef

Med Abbey Lincoln

  • Det er magi

Med Jackie McLean

  • A Long Drink af Blues
  • Makin 'Ændringer

Med Blue Mitchell

  • Big 6
  • Blå Soul

Med Hank Mobley

  • En Caddy til Daddy

Med Lee Morgan

  • City Lights
  • Tom Cat

Med Houston Person

  • Blå Odyssey

Med Bud Powell

  • Bud! Amazing Bud Powell

Med Paul Quinichette

  • På solsiden

Med Woody Shaw

  • Woody III
  • Helt sikkert!

Med Wayne Shorter

  • Skizofreni

Med Jimmy Smith

  • Hus fest
  • Prædikenen!

Med Stanley Turrentine

  • Til minde om
  • Mr. Natural
  • The Sugar Man

Med Phil Woods

  • Rettigheder Swing
  0   0
Forrige artikel Drew Rosenhaus
Næste artikel Europæisk rute E263

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha