Chris Jagger

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Maj 14, 2016 Ellen Wallick c 0 0

Chris Jagger er en engelsk musiker. Han er lillebror til Mick Jagger.

Jagger udgivet sine to første albums i 1973 og 1974, men forblev i sin brors skygge.

Liv og karriere

Efter at have studeret dramatisk kunst, har Jagger arbejdet på mange områder, herunder teater, biograf, tøj design og dekoration.

I 1970'erne blev hans projekt til registrering af et album med Flying Burrito Brothers afbrudt. I 1980'erne, han bidrog til to af The Rolling Stones 'albums, Dirty Work and Steel Wheels, mens han arbejdede også i Frankrig med Vanessa Paradis producer, Franck Langolff.

Jagger har også arbejdet som journalist, og skrev og præsenteres for BBC Radio 2 et program om Alexis Korner, en blues pioner, og co-produceret en film til Sky Arts kanal kaldet I Got the Blues i Austin.

Jagger og hans partner Pat Townshend udviklet en guitar selskab i midten af ​​80'erne. Pat Townshend designede magnesiumlegering guitaren hedder, "The Staccato". Guitaren featured en hals og bro system, der kunne byttes ud. Brugeren kunne udskifte en bas hals for en seks snor hals. Nogle modeller featured ingen volumen eller tone potter. Brugeren kan aktivere lydstyrkeknapperne på en berøringsfølsom LED pad.

En prototype bas blev bygget i Norfolk England i 1983, og et interessentskab blev dannet for at producere Staccato guitarer, på den gamle skole hus i Woodbastwick, Norfolk. Partnerne på lige aktier var Pat Townshend, Bill Wyman, Chris og Mick Jagger. Selskabet gik under i 1987. Gene Simmons kan ses spille en Staccato bas under Kiss 'Crazy Night tour.

I England, han har også bidraget til organiseringen af ​​tre velgørende koncerter: en for Bosnien og de to andre for Tibet.

Efter tyve års tavshed, blev Jagger tredje album udgivet i 1994. Siden denne dato har hans musikalske stil ændret til at inkorporere elementer af cajun, zydeco, folk, country, blues og rock.

Jagger er gift og har 5 børn.

Jagger sang "Still Waters" vises på 2013 Carla Olson album "Har Harmony, Will Travel".

Mick Jagger har allieret sig med sin bror Chris for to nye duetter for at markere 40-årsdagen for Chris 'debutalbum.

Diskografi

Albums

  • 1973: du kender navnet men ikke Face
  • 1974: The Adventures of Valentine Vox den bugtaler
  • 1994 Atcha
  • 1995: Rock the Zydeco
  • 1996: Fra Lhasa til Lewisham
  • 2001: Kanal Fever
  • 2006: Lov af Faith
  • 2009: The Ridge
  • 2013: Concertina Jack

Bidrag

  • 1976: Eric Clapton: Ingen grund til at græde
  • 1997: Knights of the Blues Table - et spor: Racketeer Blues
  • 2003: Rick Payne: Sessions - et spor: Blue Eyes Crying
  • 2005: Edith Lefel: MECI - et spor: L'isine Fémin
  • 2007: Uanset Farver Du har i dit sind - et spor: At være alene med dig
  • 2008: Flipron: Gravity Calling
  • 2009: Tak, Georges! - Et spor: First Love
  • 2010: Mustique Blues Festival - et spor: Evil

Filmografi

Biograf

  • 1972: Lucifer Rising
  • 1978: Den Stud
  • 1979: Forside før midnat
  • 1979: Den Bitch
  • 1985: Lifeforce
  • 2000: Type
  • 2009: I Got the Blues i Austin - Co-producent

Tv

  • 1979: BBC2 Playhouse - 1 episode: Stående i for Henry
  • 1980: Shoestring - 1 episode: Find Lady

Bands og musikere

Atcha Acoustic

  • Chris Jagger: guitar, harmonika
  • Charlie Hart: violin, harmonika
  • Ben Waters: klaver

Chris Jaggers Atcha!

  • Chris Jagger: guitar, harmonika, vaskebræt
  • Charlie Hart: violin, harmonika, klaver, bas, kontrabas
  • Malcolm Mortimore: trommer
  • Jim Mortimore: bas, guitar, kontrabas

Den første version af bandet omfattede også Paul Emile på bas,
Jim Mortimore være på guitar.

Chris Jaggers Acoustic Trio

  • Chris Jagger: guitar, harmonika
  • Elliet Mackrell: violin, didgeridoo
  • David Hatfield: kontrabas

Bortset fra bandmedlemmer, bidragene kom også fra flere kunstnere som
Ed Deane, Dave Stewart, David Gilmour, Mick Jagger eller Sam Brown.

  0   0

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha