Cecil Hepworth

Cecil Milton Hepworth var en britisk filminstruktør, producer og manuskriptforfatter. Han var blandt grundlæggerne af den britiske filmindustri og fortsatte lave film i 1920'erne på hans Walton Studios. I 1923 gik hans firma i betalingsstandsning.

Historie

Hepworth blev født i Lambeth, i nutidens sydlige London. Hans far, Thomas Cradock Hepworth, var en berømt magisk lanterne showman og forfatter. Cecil Hepworth blev involveret i de tidlige stadier af britisk film, der arbejder for både Birt Acres og Charles Urban, og skrev den første britiske bog om emnet i 1897. Med sin fætter Monty Wicks han oprettet produktionsselskabet Hepworth og Co, som blev senere omdøbt til Hepworth Manufacturing Company, og derefter Hepworth Picture spil. I 1899 byggede de en lille film studie i Walton-on-Thames, Hepworth Studios. Virksomheden producerede omkring tre film om ugen, nogle gange med Hepworth instruere.

Reddet af Rover, co-instrueret med Lewin Fitzhamon og stjernespækket en collie i titelrollen, var en stor økonomisk succes. Filmen er nu betragtes som en vigtig udvikling i filmen grammatik, med skud bliver kombineres effektivt at understrege handlingen. Hepworth var også en af ​​de første til at erkende potentialet i film stjerner, både dyr og mennesker, med flere tilbagevendende karakterer optræder i hans film.

Af 1910 Hepworth var også opfinderen af ​​Vivaphone, en tidlig lyd på disken for at tilføje lyd til film. Den enhed, der bruges grammofonplader til at optage og afspille lyden. Hepworth s vivaphone blev omdelt i Storbritannien og også i USA og Canada.

Virksomheden fortsatte med at gøre populære film i 1920'erne, trods Hepworth os nu uforanderlige og stadig mere gammeldags film stil. Forstærket af den internationale succes Alfs Button, selskabet blev børsnoteret til at finansiere et stort studie udvikling. Han undlod at rejse den nødvendige kapital, og også lider den fejlslagne Comin box office 'thro Rye, virksomheden gik i betalingsstandsning for det næste år. Alle de originale film negativer i Hepworth besiddelse blev smeltet ned af modtageren for at sælge sølv, og hans spillefilm er blevet anset tabte i mange årtier. Men en original 35mm. print af hans 1920 film Helen of Four Gates var placeret i en film arkiv i Montreal, Canada i 2008.

Filmografi

  • 1897: Ægget-Lægning Man
  • 1900: tiggeren s bedrag
  • 1900: Hvordan det føles at være kørt over
  • 1900: Eksplosion af motorkøretøj
  • 1903: Alice i Eventyrland
  • 1905: Reddet af Rover
  • 1905: Baby Toilet
  • 1913: David Copperfield
  • 1915: Baby på Barge
  • 1916: Annie Laurie
  • 1919: City of Beautiful Nonsense
  • 1919: Broken i krigene
  • 1919: Forest on the Hill
  • 1920: Helen of Four Gates
  • 1921: The Narrow Valley
  • 1921: Tansy
  • 1921: Wild Heather
  • 1923: Comin 'thro Rye
  • 1923: Mist i dalen
  0   0
Forrige artikel Desperate Retsmidler
Næste artikel 1996 Docklands bombning

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha