Catherine Hessling

Catherine Hessling var en fransk skuespillerinde og den første kone filminstruktør Jean Renoir. Hessling dukkede op i 15, for det meste tavs, film, før han gik fra den fungerende erhverv og fratagelse fra det offentlige liv i midten af ​​1930'erne.

Biografi

Hessling, født i Champagne-Ardennes, havde søgt tilflugt i Nice under Første Verdenskrig I. I 1917, hendes skønhed kom opmærksom på Henri Matisse, som sendte hende til kolleger kunstner Pierre-Auguste Renoir, som han troede, hun lignede en egnet Renoir emne. Hessling modelleret ,, for Renoir indtil sin død i december 1919. Renoir anden søn, Jean, forelskede sig i Hessling, og parret blev gift den 24. januar 1920. Hessling fødte en søn, Alain, den 31 okt 1921.

Jean Renoir havde planlægger en karriere i keramisk kunst, men besluttede i stedet at prøve sin hånd i filmmediet i forsøg, ville han senere hævde, at gøre Hessling en stjerne. Mens begge var aficionados af amerikanske film, og Hessling ville kopiere mode og adfærd, hun så på skærmen, hun havde faktisk aldrig haft nogen tanke eller ambition om at blive en skuespiller selv.

Renoir producerede sin første manuskript, Catherine, i 1924. Albert Dieudonné ville instruere filmen. Renoir udtænkt til Hessling en meget skarp, overdrevet look, med mund og øjne en gennemtrængende sort mod hvid facial make-up, som igen blev brugt i sin første fuld-længde film La Fille de l'eau, og den overdådige og dyre tilpasning af Émile Zola s Nana, hvor Hessling præstation er blevet beskrevet som karakteristisk stiliseret og unuanceret, men passende for denne rolle.

Hessling synes i tre flere Renoir film før parret separeret i 1931. Det rygtedes, at hun havde forventet at spille rollen som Lulu i Renoir lyd film La Chienne, og følte sig forrådt, når filmens producenter insisterede på, og Renoir enige om at, en anden skuespiller i rollen. Efter parrets separation, Hessling dukkede op i mindre roller i tre lyd-film, og havde en kort karriere som danser, før opgiver show business helt. Hun boede resten af ​​sit liv uden for offentlighedens søgelys.

Hessling døde i forstæder Paris den 28. september 1979 i alderen 79. Jean Renoir var død i Californien tidligere samme år.

Filmografi

  • 1924: Catherine ou Une vie sans Joie - dir. Albert Dieudonné
  • 1925: La Fille de l'eau - dir. Jean Renoir
  • 1926: Nana - dir. Jean Renoir
  • 1927: La P'tite Lili - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1927: Sur un luft de charleston - dir. Jean Renoir
  • 1928: Yvette - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1928: La Petite Marchande d'allumettes - dir. Jean Renoir
  • 1928: En Rade - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1928: Tire-au-flanc - dir. Jean Renoir
  • 1929: Le Petit Chaperon rouge - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1929: Vous verrez la semaine prochaine - dir. Alberto Cavalcanti
  • Chasing Fortune - dir. Rochus Gliese, Carl Koch og Lotte Reiniger
  • 1933: Du Haut en bas - dir. Georg Wilhelm Pabst
  • 1933: Coralie et Cie - dir. Alberto Cavalcanti
  • 1935: Crime et châtiment - dir. Pierre Chenal
  0   0

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha