Carol Sobieski

Carol Sobieski var en amerikansk manuskriptforfatter, hvis arbejde omfattede scripts til Annie og Fried Green tomater.

Tidlige liv

Sobieski blev født Carol O'Brien i Chicago, Illinois i 1930. Hendes far var en advokat og hendes mor en politiker og lærer. Fem år senere flyttede familien tæt på Amarillo i Texas. Sobieski deltog Smith College og fik sin kandidatgrad i litteratur fra Trinity College, Dublin. Hun blev gift med advokat James Louis Sobieski i 1964, og de havde tre børn.

Filmkarriere

I 1978 vandt Sobieski den Humanitas prisen for tv-serien Family. Hun var nomineret til to Emmy Awards, for Harry S. Truman: Almindeligt Speaking i 1977, og Sarah, Plain og Tall i 1991. Sobieski døde af leversygdom i 1990 i Santa Monica, Californien. 1991 film Fried Green Tomatoes vandt Sobieski og forfatter Fannie Flagg 1991 USC Scripter Award. De blev også nomineret til en Oscar for bedste filmatisering.

Filmografi

  • 1974: Reflections of Murder
  • 1976: Familie
  • 1976: Harry S. Truman: Almindeligt Speaking
  • 1978: Caseys Shadow
  • 1980: Honeysuckle Rose
  • 1980: Kvindemuseet Room
  • 1982: Annie
  • 1982: The Toy
  • 1985 Sylvester
  • 1988: The Bourne Identity
  • 1989: Vinter Mennesker
  • 1991: Sarah, Plain og Tall
  • 1991: Fried Green Tomatoes
  • 1993: Penge til Nothing
  0   0
Forrige artikel Back Porch Video
Næste artikel Arena Motorsport

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha