Carnaubavoks

Carnauba, også kaldet Brasilien voks og palme voks, er en voks af bladene af håndfladen Copernicia prunifera, en plante hjemmehørende i og kun dyrkes i de nordøstlige brasilianske stater i Piauí, Ceará og Rio Grande do Norte. Det er kendt som "dronningen af ​​voks" og i ren tilstand, kommer som regel i form af hårde gulbrune flager. Det er fremstillet af bladene af carnauba palme ved at indsamle og tørre dem, slå dem til at løsne voks, derefter raffinering og blegning af voks.

Sammensætning

Carnauba består hovedsageligt af alifatiske estere, diestere af 4-hydroxykanelsyre, w-hydroxycarboxylsyrer, og fedtsyrealkoholer. Forbindelserne er overvejende stammer fra syrer og alkoholer i C26-C30 området. Karakteristisk for carnaubavoks er det høje indhold af diestere samt methoxykanelsyre.

Carnaubavoks er solgt i flere kvaliteter, mærket T1, T3 og T4, afhængigt af renheden plan. Oprensning opnås ved filtrering, centrifugering, og blegning.

Egenskaber

Carnaubavoks kan producere en blank finish og som sådan bruges i bil voks, skosværter, tandtråd, fødevarer såsom slik, instrument polish, og gulv og møbler voks og polish, især når blandet med bivoks og med terpentin. Brug for papirovertræk er den mest almindelige anvendelse i USA. Det blev almindeligt anvendt i sin reneste form som en belægning på speedbåd skrog i begyndelsen af ​​60'erne for at øge hastigheden og støtte i håndtering i saltvand miljøer. Det er også hovedbestanddelen i surfbræt voks, kombineret med kokosolie.

På grund af sin allergivenlige og blødgørende egenskaber samt sin glans, vises carnaubavoks som ingrediens i mange kosmetik formler, hvor det bliver brugt til at blive tykkere læbestift, eyeliner, mascara, øjenskygge, foundation, deodorant, forskellige præparater til hudpleje, præparater sol pleje osv Det er også bruges til at lave Cutlers harpiks.

Det er den finish af valg for de fleste briar tobak eller piber. Det producerer en højglans finish, når poleret på træ. Denne slut sløver med tiden i stedet for skaller.

Selv for skørt til at blive brugt af sig selv, er carnaubavoks ofte kombineret med andre voks til at behandle og vandtætte mange lædervarer, hvor det giver en højglans finish og øger læder hårdhed og holdbarhed.

Det er også anvendes i den farmaceutiske industri som en tablet-coating agent. Tilføjelse af carnaubavoks hjælpemidler i synke af tabletter til patienter. En meget lille mængde drysses på en batch af tabletter, efter at de er blevet sprøjtet og tørret. Voks og tabletter derefter tumbles sammen i et par minutter, inden det udledes fra tabletten-coating maskine.

I 1890, Charles Tainter patenteret brugen af ​​carnaubavoks på fonograf cylindre som en erstatning for en blanding af paraffin og bivoks.

Carnaubavoks kan anvendes som et slipmiddel til fremstilling af fiberforstærket plast. En aerosol slipmiddel dannes ved at opløse carnaubavoks i et opløsningsmiddel. I modsætning til silikone eller PTFE, carnauba er egnet til anvendelse med flydende epoxy, epoxy støbemasser, og nogle andre plasttyper og generelt forbedrer deres egenskaber. Carnaubavoks er ikke meget opløseligt i chlorerede eller aromatiske carbonhydrider. Carnauba anvendes i smelte / støbelige sprængstoffer for at fremstille en ufølsom eksplosiv formel såsom sammensætning B, som er en blanding af RDX og TNT.

Produktion og eksport

I 2006 Brasilien producerede 22,409 tons carnaubavoks, hvoraf 14% var fast voks, og 86% var i pulverform. Der er 20-25 eksportører af carnaubavoks i Brasilien, der køber carnaubavoks fra mellemhandlere eller direkte fra landmændene. Eksportørerne forfine voks før eksportere den til resten af ​​verden. De fire største eksportører af carnaubavoks er Pontes, Brasil Ceras, Foncepi og Carnauba do Brasil, som tilsammen tegner sig for omkring 25 millioner € på eksportmarkedet.

Ifølge den brasilianske ministerium for udvikling, industri og udenrigshandel, de store destinationer for eksporterede carnaubavoks er:

  • U.S.A
  • Japan
  • Tyskland
  • Holland
  • Italien
  • andre destinationer

Tekniske egenskaber

  • INCI navn er Copernicia cerifera voks
  • E Number er E903.
  • Smeltepunkt: 82-86 ° C, blandt de højeste af naturlige voks, højere end bivoks, 62-64C.
  • Relativ massefylde er omkring 0,97
  • Det er blandt de hårdeste af naturlige voks.
  • Det er praktisk taget uopløseligt i vand, opløseligt ved opvarmning i ethylacetat og i xylen, og praktisk talt uopløseligt i ethanol.
  0   0
Forrige artikel El Encanto brand
Næste artikel 1970 Cannes Film Festival

Relaterede Artikler

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha