Buller er Shearwater

Den Buller er Shearwater er en Stillehavet art af havfugle i familien Procellariidae; Det er også kendt som den grå-backed skråpe eller New Zealand Shearwater. Et medlem af den sorte-billed kile-tailed Thyellodroma gruppe blandt de større shearwaters i den foreslåede slægten Ardenna, det danner en superspecies med kile-tailed Shearwater.

Beskrivelse

Voksne fugle er 46-47 cm i længden, med en 97-99 cm vingefang, og er blevet registreret til at veje 342-425 g. Oversiden af ​​Buller er Shearwater er blålig grå. En sortbrune stribe løber fra de tertiære remiges til de primære fløj pande. De primære remiges er sortbrune også; de to sorte områder ikke opfylder ved hånden dog; området mellem dem er en temmelig lysegrå, under stærkt lys det kan synes næsten hvidt. Med fuglen opad, mønstret giver indtryk af en brudt sorte "M", med lys grå der binder områder.

Undersiden er lyse hvidt; på hovedet oversiden er grå udvider by til øjenhøjde og de hvide kinder kan skinne op påfaldende, som i de mindre shearwaters af Puffinus i snæver forstand. De rectrices er sortbrune og halen er kileformet; regningen og iris er mørke. Flyvefærdige unger har allerede voksnes farvning; ungerne er dækket i grå dun fjer.

Sammenlignet med andre shearwaters, arten er usædvanlig let på havet for at identificere med sin kombination af betydelig størrelse og den karakteristiske M-formede banding mønster på dens overside mens du flyver, entydigt blandt sine slægt og mere beslægtet med nogle gadfly petrels, de prioner og deres slægtning, den blå petrel. Disse er alle meget mindre fugle, måske to tredjedele i længden og vingefang og mindre end halvdelen i bulk af Buller s Shearwater.

Range og økologi

Denne art er pelagisk ligesom de andre Ardenna shearwaters; det er en transequatorial indvandrer der spænder over det meste af Stillehavet uden for yngletiden. Selv om det forekommer i de subarktiske farvande ud Kamtjatka og Aleuterne, er det ikke dokumenteret i subantarctic Stillehavet; denne tilsyneladende mangel kunne simpelthen være på grund af manglen på mulighederne for at studere i langt islandless regionen syd for den polynesiske trekant dog. Det er ret almindeligt godt ud for vestkysten af ​​USA i sensommeren og det tidlige efterår, og kan generelt observeres ikke langt fra land langs hele tempererede og tropiske kyster af Amerika. Sin generelle fravær fra de fleste af Melanesien og vestlige Mikronesien - hvor menneskelig bosættelse og hav trafik er betydelige - er således formentlig ægte; kun isolerede, herunder fra Marianas, Palau og Yap, eksisterer fra vest og sydvest for Marshalløerne. En vagabond fugl blev også registreret i Atlanterhavet engang, offshore New Jersey, USA.

Buller er Shearwater feeds primært på fisk, blæksprutter og krebsdyr såsom krill Nyctiphanes australis. Det er nogle gange følger skibe som fisketrawlere, og kan være en del af et blandet art fodring flok. Fødevarer er fanget hovedsageligt på et hoved længde under overfladen på de fleste, fuglen enten plukke det op med regningen alene, ofte ud søgning, eller kortvarigt indsætte hele hovedet, som regel mens svømning. Det hverken dykker ud søgning meget ofte, og heller ikke i en springet fra vandets overflade.

Det er en kolonial Nester, avl overvejende på Tawhiti Rahi og Aorangi, de vigtigste øer i Poor Knights gruppen offshore nordlige New Zealand. Denne fugl reder i Burrows, rock sprækker eller under trærødder, foretrækker tæt skovklædte skråninger. Buller er Shearwater kan også findes til at yngle i revnet op rock på træløse stakke eller klipper dog, og de fleste af de andre kolonier - på de mindre Poor Knights øer mellem de vigtigste øer og uden for sydøst for Aorangi - er af en sådan karakter. Et par blev observeret at avle på Simmonds øerne i 1980, men det synes at have været en isoleret hændelse.

Yngletiden starter i oktober og varer næsten et halvt år. En enkelt æg inkuberes i ca. 51 dage, med forældrene skifte mellem inkubering og fodring hver fire dage eller deromkring. Tid til fledging er ikke kendt, men i analogi med Buller s Shearwater slægtninge antages at være omkring 100 dage.

I fortiden, var det meget brugt som en fødekilde af Māori, og på Aorangi det lidt massive prædation af vildtlevende svin. Dens befolkning var styrtet ned til et lavpunkt på kun 100-200 par på Aorangi i slutningen af ​​1930'erne. Grisene blev fjernet fra øen i 1936, og Shearwater befolkning genvundet, nummerering 200.000 par igen i begyndelsen af ​​1980'erne til at nærme bæreevne på øen i slutningen af ​​det 20. århundrede. På alle tider kunne dog kolonierne på Tawhiti Rahi og på de mindre øer levere fugle til genbosættelse af Aorangi, og Buller er Shearwater blev aldrig overvejet truet af udryddelse i en overskuelig fremtid. Faktisk er det en meget rigelig fugl, med en anslået befolkning på 2,5 millioner fugle. Men da det ikke vides at forekomme på enhver større ø i området uden for de fattige Knights Øer, det er klassificeret som sårbar af IUCN: en enkelt lokaliseret katastrofe kunne udslette de arter ud.

  0   0
Forrige artikel Cayuco
Næste artikel Abraham Trembley

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha