Bob Berg

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Januar 11, 2016 Elsba Faye B 0 1

Bob Berg var en jazz saxofonist oprindeligt fra Brooklyn, New York.

Biografi

Han startede sin musikalske uddannelse i en alder af seks, da han begyndte at studere klassisk klaver. Han begyndte at spille saxofon i en alder af tretten. Bob Berg var en Juilliard kandidat påvirket kraftigt af den sene periode af John Coltrane musik 1964-67. Han var kendt for sin ekstremt ekspressive spiller og tone.

En studerende fra den hårde bop skole, han spillede fra 1973 til 1976 med Horace Silver og 1977-1983 med Cedar Walton. Berg blev mere kendt gennem hans kort periode i Miles Davis-båndet. Han forlod Davis 'band i 1987 efter optagelse kun et album, Du er anholdt, med dem.

Efter at have forladt Davis 'band, Berg udgivet en serie af solo albums, og også optrådt og indspillet hyppigt i en gruppe co-ledet med guitaristen Mike Stern. På disse albums spillede han en mere tilgængelig musikstil, blanding funk, jazz og endda country musik med mange andre forskellige elementer sammensætning at producere albums, der var altid musikalsk. Han ofte spillede på 7th Avenue South NYC klub. Han arbejdede med Chick Corea, Steve Gadd og Eddie Gomez i en stor kvartet. Hans tenor saxofon lyd var en syntese af rytme og blues spillere som Junior Walker og Arnett Cobb med lyrik, intellektuel frihed og sjæl Wayne Shorter, Joe Henderson og John Coltrane.

Han blev dræbt i en trafikulykke i East Hampton, NY, mens man kører hjem med sin kone Arja. Den person, der styrtede ned i hans bil kørte en cement lastbil, der ved et uheld skred på is.

Diskografi

Som leder

  • 1978 Ny Fødsel
  • 1982 Steppin ': Live in Europe
  • 1987 Short Stories Denon Records
  • 1988 Cykler
  • 1990 i skyggen
  • 1991 tilbage veje
  • 1992 Virtual Reality
  • 1993 Indtast Ånden
  • 1994 Riddles
  • 1995 Best of Bob Berg
  • 1997 En anden standard
  • 2000 Jazz Times superbånd

Som sideman

Med Miles Davis

  • Du er anholdt

Med Kenny Drew

  • Lite Flite

Med Horace Silver

  • Silver 'n Messing
  • Sølv 'n Træ
  • Sølv 'n Voices

Med Dizzy Gillespie

  • Rhythmstick

Med Billy Higgins

  • Soweto
  • En gang til

Med Sam Jones

  • Ændringer & amp; Ting

Med Cedar Walton

  • Første sæt
  • Andet sæt
  • Tredje sæt
  • Animation
  • Eastern Rebellion 3

Med Chick Corea

  • Tidslomme

Med Mike Stern

  • Upside Downside
  • Tid i Place
  • Jigsaw
  • Odds eller Evens
  • Standarder og andre sange

Med Randy Brecker

  • Live på Sweet Basil

Med Wolfgang Muthspiel

  • Tidszoner

Med Moncef Genoud

  • New York rejse med J. C. Lavanchy, I. Malherbe

Med Tom Coster

  • Lad os indstille posten lige
  • Den Forbudte Zone
  0   0

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha