Baluchistan pygmæ jerboa

Den Baluchistan pygmæ jerboa, eller dværgen tre-tåede jerboa, er en art af gnaver i familien Dipodidae. Det er den eneste art i slægten Salpingotulus. Voksne gennemsnit kun 4,4 cm i hoved og krop længde, med halen gennemsnit 8 cm. Voksne hunner vejer 3,75 g. Det er endemisk til Pakistan. I 2010 Guinness World Book of Records, blev det opført som bundet til den mindste gnaver i verden med den afrikanske pygmæ mus, men det er endnu mindre i dimensioner og vægt end afrikansk pygmæ mus.

Distribution

Denne lille gnaver arter findes ikke nogen steder uden Pakistan. Det blev først opdaget af J. A. Anderson. Det er begrænset til skiftende klit ørken i Chaghi regionen i det sydvestlige Baluchistan.

Vaner

Denne natlige jerboa udvikler sig over en tør ørken habitat af lange humle balancere sig selv på halen samtidig øge mad til munden. De bor i huler generelt udgravet under små buske. De lever af vinden blæst frø og saftige blade af ørken tilpasset vegetation. De gennemgår en døgnrytme fysiologisk vækstdvale, når deres kropsfunktioner, herunder åndedræt og blodcirkulation, bremse dramatisk. Dette er kendt som fakultativ hypotermi, og det gør dem i stand til at overleve på en diæt med lavt næringsværdi. Omkring 2 til 4 unge, blinde og nøgne ved fødslen, er født i forårs- og sommermånederne. Ikke mere end 2 kuld om året produceres normalt.

Predators

De naturlige fjender af denne jerboa er bladet-næse hugorm, trans-kaspiske varaner, og sandet kat.

  0   0
Forrige artikel 1736 in musik
Næste artikel Sort Oxen

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha