Asiatisk dværgodder

Den asiatisk dværgodder, også kendt som den asiatiske små-clawed odder, er den mindste otter arter i verden, der vejer mindre end 5 kg. Den lever i mangrove sumpe og ferskvand vådområder af Bangladesh, Burma, Indien, det sydlige Kina, Taiwan, Laos, Malaysia, Indonesien, Singapore, Filippinerne, Thailand og Vietnam. Dens poter er et særligt kendetegn, dets kløer ikke strækker sig ud over de kødfulde ende puder af sine delvist svømmehud fingre og tæer. Dette giver det en høj grad af manuel behændighed, således at den kan anvende sine poter til foder på bløddyr, krabber og andre små vanddyr.

Den asiatisk dværgodder bor i udvidede familie grupper med kun alpha parret avl; afkom fra tidligere år bidrage til at øge de unge. På grund af løbende habitat tab, forurening, og jagt på nogle områder, er det asiatisk dværgodder vurderet som sårbar på IUCN rødliste over truede arter.

Historie

Denne art var tidligere anset for at være det eneste medlem af slægten Amblonyx; Men er det for nylig blevet bekræftet som værende medlem af slægten Aonyx efter mitokondrie-DNA-analyse. En anden synonym for den asiatisk dværgodder er Aonyx cinereus.

Morfologi

Orientalske små-clawed oddere er det mindste af alle oddere i verden. Den samlede længde kan variere fra 70 til 100 cm, hvoraf omkring 30 cm er hale. Vægt kan ligge i området fra 1 til 5.4 kg. Kroppen er slank, strømlinet og Serpentine, og er fleksibel nok til at tillade grooming af næsten hele kroppen. Mørk, grålig-brun pels dækker det meste af dorsale overflade med en lysere creme farve på den ventrale overflade, især på ansigt og hals. Pelsen har relativt korte hår mindre end 2,5 cm i længden, og det er fint, tæt og fløjlsagtig. Oddere har to typer af pels: lange, stout dækhår og en kort, fin underuld.

Orientalske små-clawed oddere har fladtrykt hoveder og korte, tykke halse; øjne er placeret mod forsiden af ​​hovedet. Ørerne er små og afrundede og har en ventil-lignende struktur, der gør det muligt for dem at blive lukket, når svømning undersøiske. Næsepuder er mørk eller rødlig i farven. Næsepartiet har vibrissae på hver side. Disse er følsomme for berøring og på Underwater vibrationer, og er vigtige i at afsløre bevægelser bytte.

I lighed med andre oddere, orientalske små-clawed oddere har relativt korte ben, som anvendes til at svømme, gå, groom og manipulere bytte. Fødder er meget smal og kun svømmehud til den sidste fælles ikke hele vejen til enden af ​​tåen og det adskiller dem fra alle andre arter af odder. Disse delvist svømmehud poter giver dem en fremragende sans for berøring og koordinering, give dem mere fingerfærdighed end andre oddere med fuld gjord. I modsætning til andre oddere, de fanger deres bytte med deres poter i stedet for med deres mund. Deres små, stumpe, PEG-lignende kløer er meget begrænset og sjældent strækker forbi spidsen af ​​cifrene.

Den asiatisk dværgodder hale er lang, omkring en tredjedel af den samlede kropslængde. Halen er tyk ved basis, muskulære, fleksibel og tilspidses til et punkt. Subkutane og duft kirtler er placeret i bunden af ​​halen. Halen anvendes til fremdrift under svømning ved høj hastighed, for at styre under svømning langsomt og for balance, når man står oprejst på bagbenene.

Distribution

Kan denne art findes i kystområder fra det sydlige Indien til det sydlige Kina, Sydøstasien, Sumatra, Java, og Palawan. Det er kendt fra alle regioner i Sabah og Sarawak, Brunei, centrale Kalimantan, og de fleste dele af Borneo.

Habitat

Orientalske små-clawed oddere kan findes i ferskvand vådområder systemer som sumpe, bugtende floder, mangrover og tidevand puljer. De findes i vandede rismarker og vandre mellem pletter af siv og floden vragrester hvor mange krabber arter sandsynligvis vil blive fundet. De kan ikke lide nøgne og åbne områder, der ikke tilbyder nogen husly. Således de foretrækker dam områder og rismarker over floder med bare banker. Når du er i de floder systemer, de vælger områder med lav vegetation og deres indlejring Burrows er gravet ind i de mudrede banker. Denne art tilbringer det meste af sin tid på land i modsætning til de fleste andre oddere.

Reproduktion

Orientalske små-clawed oddere danner monogame par for livet. Den østrale cyklus i den kvindelige er 28 dage med en periode med brunst tre dage. De parret par kan have to kuld 1-6 unge om året, og drægtighedsperioden er omkring 60 dage. De nyfødte hvalpe er relativt uudviklet; når de bliver født, de vejer omkring 50 g, er tandløs, praktisk immobile, og deres øjne er stadig lukket. De forbliver i deres fødsel huler og tilbringe deres første uger nursing og sove. Hvalpene sygeplejerske hver tre til fire timer for 10 til 15 minutter ad gangen. De åbner deres øjne efter 40 dage og er fuldt vænnet ved 14 uger. I de næste 40 dage, for at den unge starten spiser fast føde og kan svømme tre måneder senere. Unge oddere vil bo hos deres mor indtil næste kuld er født. Den mandlige odder bistår kvindelige bygge reden før fødslen og i fødevarer indkøb efter kælvning. Levetiden for denne art er omkring 11 til 16 år.

Adfærd

Orientalske små-clawed oddere er crepuscular dyr, der findes i fjerntliggende områder, fri af menneskelig forstyrrelse. Men nogle har tilpasset sig livet i nærheden af ​​landsbyerne. De hele tiden soignere deres pels at opretholde sine isolerende egenskaber. De tørre sig ved at rulle på jorden eller gnider mod træstammer eller vegetation. Asiatiske små-clawed oddere er fremragende svømmere; de svømmer ved at bevæge deres bagben og hale. De "hunde-padle" med alle fire fødder, mens svømning eller flydende. Når svømning på en høj hastighed, de undulate hele deres organer, herunder deres haler, op og ned, mens deres hind fødder stud. De kan dykke under vand for omkring seks til otte minutter. De producerer små mængder af afføring, kendt som spraint. De spraints er vigtige for kommunikationen blandt de oddere; dem med forskellige dufte og udseende indikerer tilstedeværelsen af ​​fremmede. Generelt oddere sove og hvile på land enten over jorden eller i deres huler. De sover ofte i områder med moderat forstyrrelse. Orientalske små-clawed oddere er for det meste sociale dyr. De bor i udvidede familie grupper af omkring 12 personer. De ses ofte spiller og glider på mudrede banker og i vandet i regioner, hvor de ofte besøger eller bor. De forsvarer deres territorier ved at arbejde, skrabe og lejlighedsvis kæmper.

Kommunikation

Denne art benytter vokaliseringer, duft markeringer og tegn dynger at kommunikere. Det har mindst 12 forskellige typer vokalisering men Duften er den vigtigste mening for kommunikation, især for mærkning territoriale grænser. Haler har duft kirtler, som de bruger til at deponere deres musky duft på spraint. Den spraint er deponeret enten i træstammer eller på kampesten, stier og pool kanter. De har også underskrevet dynger, som er visuelle indikatorer for en odder tilstedeværelse. Et tegn bunke er en lille bunke sand, grus, græs eller mudder skrabet op af odderen. Ud over disse metoder, de også kommunikere med kemiske og taktile signaler, såsom social grooming, hormonelle forandringer og snak.

Kost og spisevaner

Orientalske små-clawed oddere lever primært på hvirvelløse dyr såsom krebsdyr og bløddyr, men er også kendt for at fodre på hvirveldyr, især padder. De bageste øverste tænder er brede og robuste og er specialiseret til at knuse exoskeletons af krabber og andre hårde afskallede bytte. De har også lever af insekter og små fisk såsom gouramier og havkat. De supplerer deres kost med gnavere og slanger. Bortset fra krabber, de store byttedyr elementer er mudskippers. Der er meget sæsonbetinget variation i kosten. De jager fødevarer ved hjælp af deres vibrissae til at opdage bevægelser af byttedyr i vandet. De bruger deres forpoterne til at finde og fange elementer snarere end munden. Deres ufuldstændige webbing giver dem en stor håndelag. De graver i sand og mudder for skaldyr såsom muslinger, muslinger og krabber. For at komme på det kød, de knuse skallen manuelt eller lade varmen fra solen tvinge skallerne til at åbne.

Økonomiske importances

Orientalske små-clawed oddere forbruge små krabber, der anses for at være landbruget skadedyr, men de kan rive planter i rismarkerne. De fungerer som skadedyr befolkningens controllere til landmændene ved at påvirke befolkningen i skaldyr og krebsdyr i deres omgivelser.

Bevarelse

De er alvorligt truet af hurtig ødelæggelse af levesteder, jagt og forurening. Deres befolkning tendens er faldende trods en beskyttet art.

Som en del af Sammenslutningen af ​​zoologiske haver og akvarier »Art Survival Plan, SeaWorld racer denne art for at bevare det i zoologiske haver og akvarier.

En af de største asiatisk dværgodder udstillinger er på Zoo Basel. Der, den udendørs odder udstilling er omkring 2.000 kvadratmeter og har to floder, fire damme, og over et dusin tunneler. Kun én familie af oddere bor i dette kabinet, og det deles af indiske næsehorn og muntjacs. Ottere får sammen meget godt med de andre dyr, og ses ofte svømme med næsehorn.

  0   0
Forrige artikel Abercanaid
Næste artikel Bacone College

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha