Andrei Ujică

Andrei Ujică er en rumænsk manuskriptforfatter og instruktør.

Liv og værker

Ujicǎ studerede litteratur i Timişoara, Bukarest og Heidelberg. Han flyttede til Tyskland i 1981. I 1990 begyndte han at lave film. Sammen med Harun Farocki, skabte han videogrammer af en revolution, en film, der er blevet en standard arbejde i Europa, når der henvises til forholdet mellem den politiske magt og medierne og afslutningen på den kolde krig, og som blev opført af magasinet Les Cahiers du Biograf som en af ​​de øverste 10 undergravende film af alle tid.

Hans næste arbejde, ud af den nuværende, fortalte historien om kosmonaut Sergei Krikalyov der tilbragte 10 måneder om bord MIR, mens tilbage på Jorden, Sovjetunionen kollapsede. Filmen er blevet sammenlignet med klassikere som Rumrejsen år 2001 og Solaris og betragtes som en af ​​de non-fiction kultfilm i 1990'erne. Hans seneste værk, Ukendt Mængde, skaber en fiktiv samtale mellem Paul Virilio og Svetlana Alexievich, forfatter til "Stemmer fra Tjernobyl", udforske vidnet protokol og generering af historien i katastrofe.

I 2001 Ujicǎ blev professor til film ved Karlsruhe Universitet for Kunst og Design. Han grundlagde ZKM Filminstitut i 2002 og er dets direktør.

Filmografi

  • 1992: videogrammer af en revolution
  • 1992: Kamera und Wirklichkeit
  • 1995: ud af den nuværende
  • 2000: 2 Pasolini '
  • 2005: Ukendt Mængde
  • 2010: Selvbiografi Nicolae Ceausescu
  0   0
Forrige artikel ISLOM
Næste artikel Chandra Kumar Agarwala

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha