Amerikansk hjejle

Den amerikanske hjejle er en mellemstor præstekrave.

Voksne er plettet guld og sort på kronen, ryg og vinger. Deres ansigt og hals er sort med en hvid kant; de har en sort bryst og en mørk krydset. Benene er sorte.

Det svarer til to andre gyldne præstekrave, eurasiske og Stillehavet. Den amerikanske hjejle er mindre, slankere og relativt længere ben end hjejle, som også har hvide axillære fjer. Det er mere ligner Stillehavet hjejle, som den var engang anset conspecifikt under navnet "mindre hjejle". The Pacific hjejle er slankere end den amerikanske arter, har en kortere primær projektion, og længere ben, og er som regel mere gul på bagsiden.

Disse fugle foder til mad på tundra, marker, strande og vadehav, som regel ved synet. De spiser insekter og krebsdyr, også bær.

Avl levested for amerikansk hjejle er arktisk tundra fra det nordlige Canada og Alaska. De yngler på jorden på et tørt åbent område. De er vandrende og vinter i det sydlige Sydamerika. De følger en elliptisk migration vej; nordgående fugle passerer gennem Mellemamerika omkring januar-april og stadie i stort tal i steder som Illinois før deres endelige skub nord. I efteråret, de tager en mere østlig rute, flyvende hovedsagelig over det vestlige Atlanterhav og Caribiske Hav til de overvintrende grunde i Patagonien. Fuglen har en af ​​de længste kendte trækruter på over 25.000 mi. Heraf 2.400 mi er over åbent hav, hvor det ikke kan holde op med at fodre eller drikke. Det gør den fra kroppens fedtdepoter, at det lagre op på forud for flyvningen. Det er en almindelig vagabond til Vesteuropa.

En sammenligning af datoer og vandrende mønstre fører til den konklusion, at eskimoiske curlews og amerikanske hjejler var i begyndelsen af ​​oktober 1492 de mest sandsynlige vadefugle har tiltrukket sig opmærksomhed fra Christopher Columbus til nærliggende Amerika, efter 65 dage på havet ud af syne af jord .

Et stort antal blev skudt i slutningen af ​​det 19. århundrede, og befolkningen har aldrig fuldt tilbagebetalt.

Fodnoter

  • ^ BirdLife International. "Pluvialis dominica". IUCN rødliste over truede arter. Version 2013,2. World Conservation Union. Hentet 26 November 2013.
  • ^ Anmeldt i Sangster et al ..
  • ^ Strewe & amp; Navarro, Herrera et al.
  • ^ J.B. Gollop, T.W. Barry, & amp; E.H. Iversen. "Eskimo Curlew - A forsvindende arter: The Eskimo Curlew s År - Introduktion til Oceanic Migration?«. Natur Saskatchewan & amp; United States Geological Survey. Hentet 2007/12/22.
  0   0
Forrige artikel Alvin Olin konge
Næste artikel Billy Shindle

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha