Alice Tully Hall

Alice Tully Hall er en koncertsal på Lincoln Center for Performing Arts i New York. Det er opkaldt efter Alice Tully, en New York performer og filantrop, hvis donationer bistået i opførelsen af ​​hallen. Tully Hall ligger i Juilliard bygningen, en Brutalist struktur, som er designet af den kendte arkitekt Pietro Belluschi, og udfyldt og åbnede i 1969. Siden åbningen har det været vært talrige forestillinger og arrangementer, herunder New York Film Festival. Tully Hall sæder 1.086 lånere.

Som en del af Lincoln Center 65th Street Development Project, Juilliard School og Tully Hall gennemgik en større renovering og udvidelse af arkitekterne Diller Scofidio + Renfro og FXFOWLE afsluttet i 2009. Bygningen udnytter nye indvendige materialer, state-of-the-art teknologier , og opdateret udstyr til koncerter, film, teater og dans. Udvidelsen af ​​Juilliard bygningen skabt en tre-etagers alle glas lobby og sunkne plaza under en ny, udkraget forlængelse, "projicere en nyligt synlig offentlig identitet til Broadway."

Historie

Før opførelsen af ​​Alice Tully Hall, blev de fleste af de kammermusik forestillinger i New York afholdt på Rådhuset på West 43rd Street, som var blevet bygget i 1921. Grundlæggerne af Lincoln Center ønskede at have en kammermusik hal i kompleks, da der stadig er behov for en dedikeret plads. Før byggeriet på Lincoln Center begyndte, arkitekterne overvejet at placere en kammermusik hal i kælderen i Philharmonic Hall. Som Juilliard School havde brug for en koncertsal, der var ens i størrelse til et kammer music hall, besluttede Lincoln Center til at bygge en i Juilliard bygning. Byggeri på Juilliard bygningen begyndte i 1965 på en grund én blok nord for originale Lincoln Center kompleks og en del af pakken, der er udpeget til forbedringer gennem byfornyelse. Udgifterne til kammermusik hallen var ca. $ 4200000, som alle var dækket af donationer fra Alice Tully, en New York kammermusik protektor og tidligere sanger.

Tully Hall er designet af arkitekten Pietro Belluschi og associerede arkitekter Eduardo Catalano og Helge Westermann. Kendt akustiker Heinrich Keilholz designede hall akustik. Alice Tully spillet en indflydelsesrig rolle i udformningen af ​​hallen. "Hun var meget, meget specielt og omhyggelige om hendes valg af farver og hvad hun ønskede i hallen, der ville bære hendes navn," sagde Patrick McGinnis, tidligere direktør for operationer og leder af Alice Tully Hall, i en samtale 1992. Tully insisterede også på at der er rigelig plads mellem rækkerne af pladser, der ønsker koncertgængere i alle højder til at være komfortable.

Tully Hall åbnede den 11. september 1969. Dens åbning nat fremvist den første koncert i den nye Lincoln Center Chamber Music Society. The New York Times roste "behersket, elegante interiør" af basswood, dyb lavendel tæpper og hindbær sæder ", og Mildred Schmertz for Arkitektonisk post erklærede, at Alice Tully Hall og de andre auditorier i Juilliard School bygning" bevise at det er muligt at skabe elegante haller i nutidige vilkår uden at ty til mager evocations af forgyldte, gips, og krystal indretning af de store haller i fortiden. "

Siden åbningen har Tully Hall tjent som et mødested for en lang række arrangementer, herunder Mostly Mozart, Great Performers, New York Film Festivals, og Jazz på Lincoln Center. I 1975 blev en katedral-størrelse, 4192-orgel installeret.

I april 2004, Lincoln Center afslørede de motiver af Diller Scofidio + Renfro og FXFOWLE for første fase af sin sanering projekt, som omfattede en udvidelse af Juilliard bygning og redesign af Alice Tully Hall. Planen modtaget endelig godkendelse og byggeri begyndte i marts 2006. Planen blev rost af mange arkitektur kritikere, men det har også modtaget kritik fra preservationists, der ønskede at se den oprindelige Belluschi bygningen forbliver intakt. Et forslag 2005 for skelsættende status blev afvist af Vartegn Preservation Kommissionen. Docomomo International, en organisation, der arbejder for at beskytte tyvende århundrede modernistiske bygninger og steder var en førende organisation protesterer renoveringen. Størstedelen af ​​kontroverser har været fokuseret på ændringer, der er foretaget til andre dele af Lincoln Center, i fase to af ombygningen projektet.

I juni 2006 havde Lincoln Center, Inc. rejst $ 339.000.000, 75% af de $ 459.000.000 var ansvarlig for at hæve til projektet. Den samlede målsætning for projektet var $ 650 mio og resten af ​​pengene blev leveret af den føderale regering og regeringerne i New York City og stat. Lincoln Center modtog også 20 gaver af $ 5000000 eller flere, hvoraf ni var på $ 10 millioner og derover. Donorer var repræsenteret blandt individer, virksomheder og fonde, herunder Morgan Stanley, Credit Suisse, og Bank of New York Mellon.

Byggeriet blev afsluttet og Tully Hall blev genåbnet i februar 2009 med en to-ugers åbning fest. Juilliard udvidelse og renovering blev fremskrevet til at koste omkring $ 100 millioner, men er rapporteret at have kostet så meget som $ 360.000.000. Hele West 65th Street-projektet blev fremskrevet til at koste $ 325.000.000. Charles Renfro, partner i Diller Scofidio + Renfro, udtalte, at summen var sandsynligvis dobbelt så høj som det ville have kostet at rive ned Belluschi bygning og bygge ny.

Arkitekt

Alice Tully Hall er designet som en del af Juilliard School bygningen af ​​Pietro Belluschi. Belluschi blev involveret med Lincoln Center-projektet i oktober 1956, da han deltog i en to-ugers konference afsat til at diskutere planlægningen af ​​centret. Formanden for Juilliard School konsulteret med Belluschi som arkitekt til at vælge for projektet, og selvom Belluschi havde indsendt en liste over arkitekter, der skal overvejes, blev han i sidste ende valgt som bygningens arkitekt. Han er forbundet med Eduardo Catalano og Helge Westermann. Westermann havde etableret et kontor i New York, som Belluschi og Catalano bruges som en lokal kontakt i projektet.

Projektet var blevet sat på hold, indtil beslutninger om det endelige websted og budget, men gik frem i 1963. Træt af kæmper budgetmæssige begrænsninger og skiftende programkrav, Belluschi og Catalano havde svært generere nye planer, når projektet genstartet. Flere af deres tidligere foreslåede planer blev overgivet til Robert Burns, Frederick Taylor, og Frederik Preis, tre medarbejdere på Catalano kontor. Burns 'plan var baseret kraftigt fra Catalano s MIT Student Center. Catalano var regelmæssigt til rådighed for vejledning og kritik på projektet, mens Belluschi ville kun stoppe i lejlighedsvis at gennemgå det arbejde, Catalano kontor. Belluschi spillet en mere offentlig rolle, kommunikere med Juilliard og med donorerne. Han var også meget involveret i at designe rum som de Performance Hall lobbyer og foyerer.

I løbet af 12 år, havde den arkitektoniske holdet udviklet omkring 70 sæt af foreløbige tegninger.

Diller Scofidio + Renfro blev valgt i 2003 som design arkitekter at sanere Lincoln Center 65th Street korridor, efter at have besejret Norman Foster, Richard Meier, og Santiago Calatrava i et design 2002 konkurrence. Planen forestillede omdanne West 65th Street i en "Gade of the Arts," gøre det til et mere fodgængervenlige miljø. Elizabeth Diller, partner-in-ansvarlig for projektet, "forestillede en Lincoln Center, der er mere Lincoln Center end Lincoln Center."

Websted og kontekst

Den Juilliard School Bygningen sidder langs den vestlige side af Broadway, mellem 65. og 66. Streets. Før sin ekspansion, fastholdt en rektangulær fodaftryk på ca. 200 x 350 fod. Også forud for re-udviklingsprojekt, bygningens primære middel til tilslutning til de vigtigste Lincoln Center komplekset var en stor fodgænger gangbro, der krydsede over og dækkede en stor del af West 65th Street. På trods af den oprindelige bygning facon, sin hjemmeside var rombeformet i form, på grund af den diagonale progression af Broadway gennem den stive retvinklede gitter af Manhattan. Afvisning Broadways diagonal, arkitekterne orienteret Juilliard til nettet, ved hjælp af den resterende trekantede sektion som en lille plaza.

Selvom ikke placeret på kompleksets superblokken mellem West 62nd og 65. Streets, arkitekterne identificeret den oprindelige Juilliard bygning med Lincoln Center gennem gangbroen tilslutning og brug af beklædning. Gordon Bunshaft oprindeligt forestillede broen til bedre at integrere Juilliard med de vigtigste Lincoln Center campus og skjul gade trafik. Lidt til ingen blev overvejet med hensyn til virkningerne af en sådan bred bro på gaden nedenfor.

Som Juilliard vigtigste offentlige teater, blev Alice Tully Hall ikke givet en fremtrædende indgangen, trods det faktum, at det havde til huse i den eneste Lincoln Center bygning på et websted direkte overfor Broadway. Indgangen blev i stedet gemt under anden historie udendørs terrasse / gangbro og monumentale udvendig trappe, der førte op til det fra plaza. Dette, afvisningen af ​​diagonalen, og indstillingen bagsiden af ​​bygningen fra Broadway, følge en lignende logik løsrivelse fra byen gaden, at det vigtigste Lincoln Center campus legemliggjort. Denne originale indgang til Tully Hall blev fuldt synlige kun én gang terrassen, trappe, og gangbro blev fjernet i 2006.

Form, brug og opførelse

I overensstemmelse med Brutalist stil, Juilliard funktioner strenge geometrier og meget udkragede former. Indledende undersøgelser af Pietro Belluschi og Eduardo Catalano relateret mere mod den hvide klassiske tempel billede er vedtaget for de andre Lincoln Center bygninger. Som undersøgelserne skred frem og stedet flyttet til partiet mellem West 65th og 66th Streets, der var en administrativ skift på Juilliard School. Den nye præsident udvidet pensum og ændret programmet på skolen. Som reaktion på disse ændringer i både stedet og programmet, design, i sidste ende bygget, var Robert Burns ordningen gammeldags fra MIT Student Center.

Ordningen er baseret på placeringen af ​​de vigtigste resultater rum på hver side af en central vertikal cirkulation kerne. Til en pris på næsten $ 30000000, de 490.000 kvadratmeter store bygning indeholdt: 10 etager, 3 Juilliard teatre, offentligheden Alice Tully Hall, 15 store dans, opera og drama studier, 3 orgel studios, 84 øvelokaler, 27 klasseværelser og Ensemble Studios, 30 private instruktion studios, talrige orkester og kor øvelokaler, kulisser og kostumer atelierer og værksteder, et bibliotek, lounge, snackbar, og administrationskontorer. Teatrene og arbejdsmetoder gulve er bundet sammen af ​​en West 65th Street forhal-lobby, der stiger flere historier, tillader en at orientere sig ved ankomsten til bygningen. Arrangementet og pakning af en campus 'værd af rum i en enkelt bygning meget imponeret arkitektoniske kritikere, men var ikke så godt modtaget af de studerende på Juilliard, der blev forvirret af bygningens cirkulation.

Den Juilliard bygning, sat på en regelmæssig strukturel gitter, er designet i stål og beton med en travertin finér. Det meste af bygningens indre var meget enkel, med vægge ofte venstre som rå beton aggregat med væg-til-væg tæpper på gulvene på flere områder. Teatrene, på den anden side, var langt mere fint detaljeret. Tully Hall er designet med træ lægte med dæmpning bag, og lavendel tæppe "casting 1930'erne-ish lilla lys i foyeren." Selv om teatrets lobby var stort, det var deprimeret flere fødder under lønklasse. Teatret var primært designet til betragtninger og kammer musik forestillinger, men fordi de første tre rækker af sæder kunne erstattes af en udvidet fase, kunne det også rumme små orkestre. Tully Hall ligger inden for 22 fødder af metroen tunnel under Broadway, og det krævede indsættelsen af ​​en en-tommer-tykke, kork-foret asbest pad mellem teatrets fundament og grundfjeld, samt isolering af teatrets mure fra strukturelt kolonner. Tully Halls akustik blev rost som værende blandt de bedste af enhver præstation hal i Lincoln Center, takket være det arbejde, akustiker Heinrich Keilholz.

Et område med skuffelse, var imidlertid tucking den offentlige indgang til Alice Tully Hall under anden historie terrasse og udvendig trappe det, hvilket gør det svært at finde. Fjernelsen af ​​West 65th Street gangbro, i 2006, afslørede denne indgang, men det gjorde ikke nå fuld fremtrædende indtil renovering og udvidelse af Tully Hall og Juilliard.

Som en del af Lincoln Center Sanering Project, Juilliard School brug for en anden 45.000 kvadratfod plads og ønskede Alice Tully Hall s interiør og offentlige rum til at være mere imødekommende. Udvidelsen af ​​Diller Scofidio + Renfro og FXFOWLE udvidet travertin beklædning af den oprindelige bygning langs West 65th Street facade, og også skabt en tilpasset udvidelse af brutalist geometrier på de øverste etager. Den fjerde-etagers rækken af ​​fordybninger boliger vinduer forlænges, men med glasset forskydes og strækker sig ud over fordybningerne, differentiering af forlængelse fra den oprindelige bygning og subtilt begyndt at bryde den oprindelige Brutalist boks. Juilliard udvidelse cantilevere over en sunkne offentlig plads og en ny 38-fods-6-tommer-høj glaseret lobbyen. Undersiden af ​​forlængelsen kan vippes op på en 16 graders vinkel. En dansestudie slag gennem ringmur, med udsigt over Broadway. Gennemsigtigheden af ​​posten gør det føles som en forlængelse af Broadway fortovet. En tribunen af ​​bleacher-stil siddepladser på det fjerneste hjørne af pladsen stiger på et lignende vinkel til baldakin.

Strukturelle glaserede vægge bringe dagslys ind i tre historier om generalprøve plads og klasseværelser i forlængelsen, og den udragende dansestudie er ophængt under dens etageadskillelsen. Øst-vest kører spær blev installeret mellem tredje og sjette niveauer for at bære belastningen for de fire etager af ekspansion, den længste især har en 75-fods tilbage span med en 50-fods cantilever. Nogle af de tagspær 'diagonaler er nødvendige for at blive opvejet at rumme døre, forbindelsesveje, og andre forhindringer. Stål diagonal tandbøjle rammer strækker sig fra jorden til taget for at støtte den laterale belastning.

Akustiker Mark Holden og hans team målt hver overflade af den gamle ydeevne hallen for at bestemme, hvilke blev re-udstrålende støjen fra metroen, og fandt, at scenen og siddepladser gulve og proscenium stage lodrette paneler var de ansvarlige medlemmer. De nye gulve sidder på en flydende betonplade med en gummipude, og spin vægge er monteret på gigantiske gummi isolatorer, der arbejder for at mindske lyden af ​​metroen.

Tully Hall lobby fordoblet i størrelse fra 5157 til 9468 kvadratfod, nu med en 3.600-kvadratmeter protektor salon på mezzanin-niveau. En offentlig café opkaldt at65 er synlig i lobbyen sammen Broadway, bakket op af mure blodrøde af tungen og not muirapiranga træ, som nu wrap den nye Performance Hall. Lobbyens gulve er lavet af portugisisk ataija azul kalksten. Øst og syd stigninger er beklædt med en mullionless envejs-kabel vægsystem, der giver mulighed for maksimal gennemsigtighed.

Smalle gange fører til den side indgange i koncertsalen. Passagen vægge er beklædt med mørkegrå filt og gulvene er dækket med grå industrielle tæpper. Elisabeth Diller kalder dette den "sensoriske afsavn rum", som det er beregnet til at øge drama kommer ind i auditoriet. Teatrets nye hud består næsten udelukkende af gennemskinnelige miljøvenlige harpiks og afrikanske Moabi træpaneler, der blev udviklet med 3form. Panelerne danner gill-lignende akustiske bafler langs sidevæggene eller blive drejelige pyramide figurer, hoppe lyd. Sektioner af altanen og sidevægge giver udsender et blødt rosa lys som lysdioder skjult bag dem glød gennem SuperThin Moabi finér. Æstetik, akustik og belysning blev alle indarbejdet i disse paneler til at fjerne visuelle rod og skabe en mere indbydende rum. Etapen kan nu konfigureres på tre forskellige måder, som de forreste rækker er i stand til at glide ned og under den.

Betydning

Elizabeth Diller kaldet Lincoln Center "stedet at arkitekter elsker at hade", men sagde, at DS + R ønskede at give det en "ny chance". Det havde længe været kritiseret af den arkitektoniske samfund, på grund af den generelle utilfredshed med kompleksets samlede følelse af løsrivelse fra sin bymiljø, de usmagelige former af de vigtigste teater bygninger, og manglerne ved den faktiske ydeevne rum. Juilliard Building, ved sammenligning, fik langt mere gunstige anmeldelser, især med hensyn til dens ydeevne rum. Trods sine forbedringer over Superblock bygninger, var det ikke uden sine problemer: ingen klar, tydelig offentlig indgang til Tully Hall, den massive udvendige trappe og gangbro, manglende engagement med Broadway.

Udvidelsen af ​​Juilliard og den omfattende renovering af Alice Tully Hall løse mange af de oprindelige bygnings spørgsmål, som opfylder programmets krav Juilliard School, mens du aktivt engagere den engang reclusive Juilliard bygning med Broadway og Lincoln Square, hvilket gør det til en integreret del af områdets pulserende gadeliv. Desuden udvidelse og renovering med succes flette Brutalist / modernistiske sprog af den oprindelige bygning med moderne post-modernistiske sprog tilføjelsen. Det er denne post-moderne sprog, der interagerer mest med gadebilledet, hvilket afspejler nutidige idéer om etableringen af ​​det offentlige rum og forholdet / overgang mellem indendørs og udendørs rum. Den nye Tully Hall og Juilliard bygning har fået fantastiske anmeldelser, med kritikere, der kunne lide den oprindelige bygning rose arkitekterne for "trækker fra den næsten umulige kunststykke at forbedre en god bygning uden at undergrave dens finere træk."

  0   0
Forrige artikel Cedric Tallis
Næste artikel Cairns Lufthavn

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha